Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Iepuraşul a(duce) cadouri pentru cugirenii din diaspora cu prilejul sărbătorilor de Paşte

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Chiar dacă nu-şi mai permit ca altădată vacanţe petrecute în ţară, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, cugirenii care lucrează în Spania, Italia sau Germania se străduiesc pe cât posibil să-şi manifeste sprijinul pentru cei dragi aflaţi acasă.

Aşa se explică faptul că timp de mai multe zile, în aproprierea Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului” din Cugir sosesc, din Spania în mod special, maşini de transport conţinând cadouri (mai puţine că odinioară este adevărat), pentru familiile sau prietenii aflaţi în localitate, venite de la cei care au ales să-şi petreacă sărbătorile de Paşte în ţările în care muncesc.

Din discuţiile purtate cu cei care aşteptau să-şi primească darurile am aflat că obiceiul se repetă de cel puţin 15 ani, nu doar de Paşte ci şi de Crăciun sau alte sărbători. Dar, aşa cum precizau unii dintre destinatarii locali, niciodată maşinile nu se întorc goale spre ţările de unde au pornit. La rândul lor, cugirenii trimit şi ei celor dragi câte ceva din tradiţionalele bucate specifice locului, dintre care nu lipsesc: carnea de miel, ouăle roşii, cozonacul, vinul şi palinca, virșlii său pâinea ”bătută”’ scoasă din cuptoarele lui nenea Lae Pecu.

De câţiva ani, de când cu criza, situaţia s-a schimbat şi copii nu-mi mai vin acasă atât de des. A rămas însă obiceiul să ne trimitem câte ceva unii la alţii, în prejma sărbătorilor, fie ele de Paşte sau de Crăciun. Ne simţim mai aproape unii de alţii chiar dacă nu suntem împreună”, ne-a mărturisit cu oarecare tristeţe în voce I.D. de pe strada Trandafirilor din Cugir. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru două posturi: Ce locuri sunt disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru două posturi: Ce locuri sunt disponibile Două posturi au fost scoase la concurs de către Inspectoraul pentru Situații de Urgență „Unirea” pentru locurile de ofițer specialist control și activități preventive și un subofițer, asistent medical principal, în cadrul Centrului Operațional. Ultima săptămână în care te mai poți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea