Rămâi conectat

Politică Administrație

Ideile şi soluţiile dezvoltării României prin proiectul Generaţia Europeană 2020 îţi poate aduce o excursie la Bruxelles

Publicat

în

Preşedintele PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian, Vicepreşedinţii PSD Alba, Negrescu Victor, Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan si Coordonatorul PES Activist Zona Centru, Cristea Bogdan-Sorin împreună cu alţi  10 tineri membrii ai PSD Alba au participat în perioada 19-21 iulie 2013 la Şcoala de Vară  “Generaţia Europeană 2020” organizată de PES activists România şi Partidul Social Democrat la Mamaia. În cadrul evenimentului a fost lansat proiectul “Generaţia Europeană 2020” prin care se doreşte crearea unei reţele de persoane interesate de teme europene la nivel naţional.

„Generaţia Europeană 2020 este un proiect pentru toate persoanele care vor să construiască o altfel de imagine pentru România în Europa. Încercăm astfel să îi reunim pe cei care au un comportament pro-activ, creativ dar şi un spirit de echipă dezvoltat. Căutăm liderii generaţiei europene a României fără a ne uita însă la vârstă, gen sau origine socială. Vrem să arătăm că România are ce să ofere Europei, iar Europa are pe cine să se bazeze în ţara noastră” a declarat Victor Negrescu, iniţiatorul proiectului şi preşedinte al organizaţiei PES activists România.

Despre proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul Generaţia Europeană 20/20 este destinat creării unei platforme de comunicare prin care toate persoanele interesate să contribuie la creşterea profilului României în Uniunea Europeană să vină cu idei şi soluţii concrete pentru a crea o Românie mai puternică.

Perioada 2014-2020 este una extrem de importantă pentru ţara noastră atât prin faptul că ne referim la un nou buget european cât şi prin faptul că în această perioadă este necesar ca ţara noastră să reducă decalajele de dezvoltare faţă de celelalte state membre. Punctul culminant al acestui demers este deţinerea în 2019 de către România a preşedinţiei Uniunii Europene pentru prima dată în istoria ţării noastre, ceea ce va presupune un efort important logistic, administrativ dar şi organizatoric în care resursele umane vor conta mai mult ca oricând.

Primul pas în identificarea acestei viitoare generaţii de lideri români în Europa este participarea la un concurs de proiect prin care să identificăm potenţialul concret oferit de cei care vor să participe la construcţia imaginii europene şi externe a ţării noastre.

Regulament concurs:

Generaţia europeană 20/20 începe prin identificarea persoanelor care au idei şi pot să contribuie într-adevăr în realizarea unei Românii mai puternice cu soluţii concrete şi realiste ce pot fi implementate până în 2020.

Pentru a ajuta la acest demers, primul pas a fost să lansăm un concurs de proiecte prin care vă invităm să veniţi cu ideile şi proiectele voastre. Vor fi punctate claritatea, modul de exprimare, capacitatea de a fi implementate proiectele până în 2020, justificarea necesităţii acestora precum şi fiabilitatea lor.

O comisie de evaluare a proiectelor va fi realizată în cel mai scurt timp şi va cuprinde cadre universitare, specialişti în studii europene, înalţi funcţionari publici şi decidenţi capabili să judece nivelul proiectelor prezentate. În acest sens în luna noiembrie va fi realizat un eveniment de premiere la Bucureşti în care vor fi selectaţi câştigătorii şi vor fi prezentate proiectele Generaţiei europene 2020. Menţionăm că participarea se face cu titlu individual şi nu există limită de vârstă, gen sau origine socială pentru a participa la iniţiativa noastră.

Premiul cel mare va fi o excursie la Bruxelles pentru o persoană oferit de iniţiatorii campaniei, organizaţia PES activists România, în cadrul căreia va fi vizitat Parlamentul European şi vor fi organizate mai multe întâlniri cu lideri şi decidenţi europeni.

Calendar campanie:

20 iulie 2013: Lansarea platformă

iulie-octombrie: Campanie de promovare

20 octombrie: Finalizare aplicaţii

Noiembrie: Eveniment selectare câştigători şi premiere

Februarie 2014: Vizită la Bruxelles pentru câştigător

Proiectul a fost lansat în prezenţa mai multor oficiali ai Partidului Social Democrat din ţară dar şi din Constanţa printre care: Andrei Dolineaschi, secretar general PSD, Radu Mazăre, primar Constanţa, Gabriela Creţu, senator PSD, Mircea Geoană, senator PSD, Cătălina Ştefănescu, deputat PSD, Victor Negrescu, preşedinte-coordonator naţional PES activists România, Janina Sitaru, secretar general PES activists România.

La eveniment au participat peste 150 de activişti ai Partidului Socialiştilor Europeni şi ai Partidului Social Democrat din Constanţa dar şi din România.

PES activists Romania este o organizaţie compusă din membrii şi simpatizanţi PSD interesaţi să activeze la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni. Astăzi organizaţia numără peste 3000 de membrii în toată ţara, iar structura a organizat din 2007 deja peste 300 de evenimente. PES activists Romania este oficial recunoscută de către statutul PSD şi de mai multe acorduri europene care îi conferă responsabilitatea în dezvoltarea dezbaterii pe teme europene şi colaborarea cu partide şi militanţi de stânga din toată Europa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare