Rămâi conectat

Politică Administrație

Ideile şi soluţiile dezvoltării României prin proiectul Generaţia Europeană 2020 îţi poate aduce o excursie la Bruxelles

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian, Vicepreşedinţii PSD Alba, Negrescu Victor, Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan si Coordonatorul PES Activist Zona Centru, Cristea Bogdan-Sorin împreună cu alţi  10 tineri membrii ai PSD Alba au participat în perioada 19-21 iulie 2013 la Şcoala de Vară  “Generaţia Europeană 2020” organizată de PES activists România şi Partidul Social Democrat la Mamaia. În cadrul evenimentului a fost lansat proiectul “Generaţia Europeană 2020” prin care se doreşte crearea unei reţele de persoane interesate de teme europene la nivel naţional.

„Generaţia Europeană 2020 este un proiect pentru toate persoanele care vor să construiască o altfel de imagine pentru România în Europa. Încercăm astfel să îi reunim pe cei care au un comportament pro-activ, creativ dar şi un spirit de echipă dezvoltat. Căutăm liderii generaţiei europene a României fără a ne uita însă la vârstă, gen sau origine socială. Vrem să arătăm că România are ce să ofere Europei, iar Europa are pe cine să se bazeze în ţara noastră” a declarat Victor Negrescu, iniţiatorul proiectului şi preşedinte al organizaţiei PES activists România.

Despre proiect

Proiectul Generaţia Europeană 20/20 este destinat creării unei platforme de comunicare prin care toate persoanele interesate să contribuie la creşterea profilului României în Uniunea Europeană să vină cu idei şi soluţii concrete pentru a crea o Românie mai puternică.

Perioada 2014-2020 este una extrem de importantă pentru ţara noastră atât prin faptul că ne referim la un nou buget european cât şi prin faptul că în această perioadă este necesar ca ţara noastră să reducă decalajele de dezvoltare faţă de celelalte state membre. Punctul culminant al acestui demers este deţinerea în 2019 de către România a preşedinţiei Uniunii Europene pentru prima dată în istoria ţării noastre, ceea ce va presupune un efort important logistic, administrativ dar şi organizatoric în care resursele umane vor conta mai mult ca oricând.

Primul pas în identificarea acestei viitoare generaţii de lideri români în Europa este participarea la un concurs de proiect prin care să identificăm potenţialul concret oferit de cei care vor să participe la construcţia imaginii europene şi externe a ţării noastre.

Regulament concurs:

Generaţia europeană 20/20 începe prin identificarea persoanelor care au idei şi pot să contribuie într-adevăr în realizarea unei Românii mai puternice cu soluţii concrete şi realiste ce pot fi implementate până în 2020.

Pentru a ajuta la acest demers, primul pas a fost să lansăm un concurs de proiecte prin care vă invităm să veniţi cu ideile şi proiectele voastre. Vor fi punctate claritatea, modul de exprimare, capacitatea de a fi implementate proiectele până în 2020, justificarea necesităţii acestora precum şi fiabilitatea lor.

O comisie de evaluare a proiectelor va fi realizată în cel mai scurt timp şi va cuprinde cadre universitare, specialişti în studii europene, înalţi funcţionari publici şi decidenţi capabili să judece nivelul proiectelor prezentate. În acest sens în luna noiembrie va fi realizat un eveniment de premiere la Bucureşti în care vor fi selectaţi câştigătorii şi vor fi prezentate proiectele Generaţiei europene 2020. Menţionăm că participarea se face cu titlu individual şi nu există limită de vârstă, gen sau origine socială pentru a participa la iniţiativa noastră.

Premiul cel mare va fi o excursie la Bruxelles pentru o persoană oferit de iniţiatorii campaniei, organizaţia PES activists România, în cadrul căreia va fi vizitat Parlamentul European şi vor fi organizate mai multe întâlniri cu lideri şi decidenţi europeni.

Calendar campanie:

20 iulie 2013: Lansarea platformă

iulie-octombrie: Campanie de promovare

20 octombrie: Finalizare aplicaţii

Noiembrie: Eveniment selectare câştigători şi premiere

Februarie 2014: Vizită la Bruxelles pentru câştigător

Proiectul a fost lansat în prezenţa mai multor oficiali ai Partidului Social Democrat din ţară dar şi din Constanţa printre care: Andrei Dolineaschi, secretar general PSD, Radu Mazăre, primar Constanţa, Gabriela Creţu, senator PSD, Mircea Geoană, senator PSD, Cătălina Ştefănescu, deputat PSD, Victor Negrescu, preşedinte-coordonator naţional PES activists România, Janina Sitaru, secretar general PES activists România.

La eveniment au participat peste 150 de activişti ai Partidului Socialiştilor Europeni şi ai Partidului Social Democrat din Constanţa dar şi din România.

PES activists Romania este o organizaţie compusă din membrii şi simpatizanţi PSD interesaţi să activeze la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni. Astăzi organizaţia numără peste 3000 de membrii în toată ţara, iar structura a organizat din 2007 deja peste 300 de evenimente. PES activists Romania este oficial recunoscută de către statutul PSD şi de mai multe acorduri europene care îi conferă responsabilitatea în dezvoltarea dezbaterii pe teme europene şi colaborarea cu partide şi militanţi de stânga din toată Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea