Ideea inedită a unui primar din Alba: Își dă porcul, oaia și țuica de acasă ca premii la tombolă, pentru a-i motiva pe localnici să îmbrace portul popular la zilele comunei

Un primar al unei comune din județul Alba își dorește ca zilele localității să devină cu adevărat o sărbătoare în care toți locuitorii să poarte costum popular sau piese tradiționale, iar pentru a-i motiva a venit cu o idee proprie inedită. Vrea să organizeze o tombolă în cadrul căreia să ofere premii o parte din averea sa „mișcătoare”.

 Este vorba despre Daniel Gheorghe Rusu, primarul din Șpring, care pentru a face ca acest lucru să devină o tradiție în comună, s-a gândit ca în acest an să ”pună la bătaie”, în cadrul unei tombole la zilele comunei, un porc de 150 de kilograme de la el de acasă, un ”noatin” de Șpring sau ”un miel fătat primăvara devreme, care se mănâncă toamna târziu„ cum se spune în localitate, dar și doi litri de țuică de Șpring.

ELIT

Astfel, cei care vor ajunge la zilele comunei Șpring și vor să participe pentru a câștiga una dintre necuvântătoarele din ograda primarului, vor trebui să poarte costum popular, sau cel puțin două articole vestimentare din care una obligatoriu să fie ”IE”.  În cadrul evenimentului va fi amenajat un stand, unde participanții cu piese tradiționale își vor putea completa bilețelul care le-ar putea aduce noroc.

Zilele comunei Șpring vor avea loc în perioada 4-6 august, iar programul include, printre altele, un spectacol folcloric cu o suită de artiști, dar și o competiție sportivă.

Potrivit organizatorilor, înscrierea la ”Tombola portului popular” se poate face sâmbătă, iar duminică, cu începere de la ora 17.00 se va desfășura extragerea pentru a afla cine pleacă acasă cu ”trofeele” din curtea primarului.

Premiul I – un porc de Șpring, de 150 de kilograme

Premiul II  – ”Noatin” de Șpring

Premiul III – Doi litri de țuică de Șpring

Vedeți AICI programul Zilelor comunei Șpring și invitații ediției din acest an.

Citește și 4-6 august: Zilele comunei Șpring 2017. Spectacol folcloric cu o suită de artiști și competiție sportivă. PROGRAMUL

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

promo 18 iulie 2017 at 7:43

Ii da mana sa faca cadouri , ca are leafa marita………..

spetsnaz 18 iulie 2017 at 7:45

Cinste lui !!! Dar rele zile,am ajuns ca natie !!! Cine a mai auzit asa ceva,sa fi motivat sa porti portul stramosilor tai ??? PFFFF,….IMI VINE SA VARSSS !!! ???

vechi 19 iulie 2017 at 14:08

Cine se imbraca in piei de animale sau sac de iuta ce primeste. Unii dintre stramosi asta purtau.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...