Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ideea inedită a unui primar din Alba: Își dă porcul, oaia și țuica de acasă ca premii la tombolă, pentru a-i motiva pe localnici să îmbrace portul popular la zilele comunei

Alexandra Mates

Publicat

în

Un primar al unei comune din județul Alba își dorește ca zilele localității să devină cu adevărat o sărbătoare în care toți locuitorii să poarte costum popular sau piese tradiționale, iar pentru a-i motiva a venit cu o idee proprie inedită. Vrea să organizeze o tombolă în cadrul căreia să ofere premii o parte din averea sa „mișcătoare”.

 Este vorba despre Daniel Gheorghe Rusu, primarul din Șpring, care pentru a face ca acest lucru să devină o tradiție în comună, s-a gândit ca în acest an să ”pună la bătaie”, în cadrul unei tombole la zilele comunei, un porc de 150 de kilograme de la el de acasă, un ”noatin” de Șpring sau ”un miel fătat primăvara devreme, care se mănâncă toamna târziu„ cum se spune în localitate, dar și doi litri de țuică de Șpring.

Astfel, cei care vor ajunge la zilele comunei Șpring și vor să participe pentru a câștiga una dintre necuvântătoarele din ograda primarului, vor trebui să poarte costum popular, sau cel puțin două articole vestimentare din care una obligatoriu să fie ”IE”.  În cadrul evenimentului va fi amenajat un stand, unde participanții cu piese tradiționale își vor putea completa bilețelul care le-ar putea aduce noroc.

Zilele comunei Șpring vor avea loc în perioada 4-6 august, iar programul include, printre altele, un spectacol folcloric cu o suită de artiști, dar și o competiție sportivă.

Potrivit organizatorilor, înscrierea la ”Tombola portului popular” se poate face sâmbătă, iar duminică, cu începere de la ora 17.00 se va desfășura extragerea pentru a afla cine pleacă acasă cu ”trofeele” din curtea primarului.

Premiul I – un porc de Șpring, de 150 de kilograme

Premiul II  – ”Noatin” de Șpring

Premiul III – Doi litri de țuică de Șpring

Vedeți AICI programul Zilelor comunei Șpring și invitații ediției din acest an.

Citește și 4-6 august: Zilele comunei Șpring 2017. Spectacol folcloric cu o suită de artiști și competiție sportivă. PROGRAMUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea