Ziarul Unirea

Iarnă grea și buget incert pentru Unirea Alba Iulia… Săptămâna aceasta se va lămuri situația băncii tehnice!

Unirea Alba Iulia nu are o pauză de iarnă prea liniștită… Pe lângă poziția dezamăgitoare din ierarhie, locul nouă la finele turului în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, deși obiectivul fixat era atacarea promovării, au apărut și sincope de natură financiară, motiv pentru care fotbaliștii parcurg vacanța cu două luni de salarii neachitate. Din aceast motiv, unii dintre jucătorii importanți ai “alb-negrilor”, nume precum S. Mureșan (va reveni la Industria Galda), Potopea (are de ales între Industria Galda și Performanța Ighiu), P. Păcurar sau Vitinha (curtați de alte formații din Alba), iau în calcul posibilitatea plecării, dând curs unor oferte superioare financiar, în condițiile în care bugetul divizionarei terțe nu este acoperit pentru partea secundă a sezonului.

Și din acest motiv, al incertitudinii, deocamdată nu este lămurită 100 la sută nici chestiunea băncii tehnice pentru retur. Conform contractului în vigoare, “principalul” Adrian Bicheși poate fi înlocuit, întrucât nu a terminat pe pozițiile 1-4, însă mutarea trenează, depinzând în proporție covârșitoare de rezolvarea părții financiare, șansele fiind să se continue cu același anterior, cu toate că și Mihai Manea (CS Ocna Mureș) este în calcule pentru preluarea Unirii Alba Iulia. “Săptămâna aceasta o să discutăm toate aspectele, la ce jucători vom renunța, sau cărora le vom acorda dezlegările. Sunt întârzieri la salarii, dar cautăm soluții în acest sens. Sunt momente mai grele la Unirea, însă sperăm să reușim să reglăm problemele și, din acest motiv, nu ne putem opune dacă unii vor să plece și caută stabilitatea”, a comentat Mihai Dăscălescu, oficialul grupării albaiuliene.

ELIT

*Oferte pentru “piesele grele”

Așadar, situația rămâne momentan în “coadă de pește”, câtă vreme Unirea Alba Iulia nu a încasat tranșa de aproximativ 50.000 de euro de la Anderlecht, aferentă transferului lui Nicolae Stanciu la Sparta Praga, deși termenul scadent era de 15 decembrie. Nici negocierile cu Concordia Chiajna pentru cedarea juniorului Răzvan Ivan, golgheterul Unirii în prima parte a campionatului, nu s-au finalizat favorabil prim divizionara oferind o sumă considerată neastisfăcătoare. Totuși fundașul lateral de 18 ani poate pleca în această iarnă, întrucât și alte cluburi sunt interesate de serviciile sale, echipe precum CS Mioveni, “U” Cluj, UTA Arad, Petrolul Ploiești sau Gaz Metan Mediaș, cedarea sa fiind o altă soluție pentru acoperirea bugetului pe termen scurt.

Dan HENEGAR

7 Comentarii

Dan 14 ianuarie 2019 at 17:17

mi se pare de bun simt o demisie a domnului Dascalescu, ptr ca nu poate atrage autoritatile locale si alti sponsori pe langa Gicu si Mihai Oancea!de altfel ,toata lauda ptr cei doi!

Unu care stie 14 ianuarie 2019 at 22:17

Scoate banii de pe bilete Dascaleacule, ia mai zi si cat a investit domn Armando

Unirist 15 ianuarie 2019 at 9:41

Total gresit.Nu cred ca este persoana mai priceputa la „atragerea” banilor decat Dascalescu.Singurul amanunt este ca ii atrage pentru el nu pentru club.Parca asta este o problema?!?!?!

florin 15 ianuarie 2019 at 14:15

Oricum cine poate sa il dea jos pe Dascalescu sau pe Armando in caz ca fac sau au facut ceva gresit.
Unirea nu mai are fani care sa se uneasca ,are doar oameni care stau la prima repriza si dupa pleaca.

florin 15 ianuarie 2019 at 14:18

Se plang ca nu au bani dar nici nu ii intereseaza,sa gaseasca sponsori,parteneri,si sa aduca lumea la stadion.

Dascalescu daca tot esti reprezentant la FRF da si tu din coate si fa si tu sa joace Unirea sambata ca Vinerea la 2 sau 3 nu iti vine nici moartea,asta doar daca vrei sa nu moara din nou Unirea.

albania 15 ianuarie 2019 at 17:42

Pai daca joaca sambata nu mai sunt pusi la pariuri, ai prins-o?
La filcau cine conduce Mihai?

Rfg 15 ianuarie 2019 at 18:14

Ca sa joace sambata nu trebuie sa fie reprezentant FRF, doar sa puna meciurile sambata ,dar pariurile se fac vinerea!

Comentariile sunt oprite