Ştirea zilei
HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19
HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19
HOTĂRÂRE nr. 93 din 23.10.2021 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, precum și a echipelor medicale specializate prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă și al Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre)
Având în vedere nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, precum și cu imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenței medicale acestor pacienți,
Luând în considerare creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți ce au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, precum și nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităților sanitare,
Ținând cont de propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în sensul solicitării de asistență internațională, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și g) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 20 lit. f) și g) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și 2 componența Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,
Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:
Art.1 – Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).
Art.2 – Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către unitățile sanitare ce acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.
Art.3 – Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.
Art.4 – Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.
Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.
Ştirea zilei
FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate
BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate
În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:
Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:
– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);
– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);
– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );
– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);
– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);
– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.
UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.
Ştirea zilei
Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș
Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.
La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.
Ştirea zilei
VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori
VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori
Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.
CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor
În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.
Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.
CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Mesaje de RUSALII 2023. Urări și felicitări de „La mulţi ani” pentru cei dragi
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
LIVE VIDEO| Trofeul Alba Iulia Super Rally 2023: Start în manșele de recunoaștere și antrenamente cronometrate
-
Sportacum 21 de ore
LPS Alba Iulia, zestre de 55 de medalii și premii speciale la a 50-a ediție a concursului internațional de înot de la Arnsberg
-
Sportacum 16 ore
FOTO: Campioana Industria Galda încheie „en fanfare”: 5-0 cu Voința Stremț | Meci spectaculos la Daia Română
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Un cetățean german acuză o femeie din Alba că l-a „țepuit” cu aproape 200.000 de euro: „Reparație morală pentru o agresiune sexuală”
-
Actualitateacum 16 ore
Greva profesorilor 2023: Bugetul de stat, păgubit cu 1.6 miliarde lei. Dascălii au făcut 60 de milioane din meditații