Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Horea Truță, albaiulianul care a incendiat două persoane și un bar, MERGE LA ÎNCHISOARE!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Horia Truță, judecat pentru tentativă de omor, va avea de ispășit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, potrivit deciziei Curții de Apel Alba Iulia, anunțată joi, 19 februarie a.c.

Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentintei penale nr. 596/2014 pronuntată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2227/107/2014. Desfiintează sentinta penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepsei si, procedând la o nouă judecată, în aceste limite: Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere potrivit art. 91 Cod penal, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în detenţie. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în cotă procentuală, în sumă de 50 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 19.02.2015”, se arată pe portalul instanței.

Reamintim că Horia Truță a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în data de 15 aprilie, după ce înainte cu o lună a provocat un incendiu în localului Taverna, în urma căruia doi tineri au fost răniți grav. Incidentul s-a produs duminică, 16 martie la ora 3.30. Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în incinta unui bar situat pe B-dul Transilvania din Alba Iulia, s-a produs un scandal în urma căruia două persoane au suferit leziuni provocate prin incendiere.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că în noaptea de 15/16.03.2014, Truță Marius Horea, de 34 de ani, din Alba Iulia a participat, în local, la o petrecere privată. În jurul orei 03,00, pentru că era în stare avansată de ebrietate, bărbatului i s-a refuzat de către barmana localului, servirea cu băuturi alcoolice. Truță Marius Horea a părăsit localul şi a revenit după cca. 30 de minute având asupra sa un recipient cu combustibil şi o brichetă aprinsă, ameninţând că dă foc localului. În această împrejurare, două din persoanele participante la petrecere au încercat să-l liniştească şi să-l scoată afară din local, moment în care Marius Horea a împrăştiat combustibilul pe pardoseală şi a provocat un incendiu după care a fugit”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

L.C.A., de 26 de ani şi C.A., de 32 de ani, ambii din Alba Iulia, au suferit arsuri de gradul 2, 3 și 4 la nivelul braţelor, a picioarelor, a feţei şi pe spate, fiind transportaţi la spitalul din Alba Iulia de unde, de unde au fost transferaţi la o clinică de chirurgie plastică din Târgu Mureş.

Judecat pentru tentativă de omor, Horea Truță a primit, de la Tribunalul Alba, o pedeapsă de 2 ani cu suspendare, împotriva căreia procurorii au declarat apel. Sentința pronunțată, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia, este definitivă și va fi pusă în executare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea