Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Horațiu Clepan (PSD): Alba Iulia este un oraș care dispare încet, încet

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consilierul local al municipiului Alba Iulia Horațiu Clepan a spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă a PSD, că Alba Iulia este ”un oraș care dispare încet, încet”, el prezentând în acest sens ”niște date statistice” din 1992, 2011 și 2015.  

Horatiu Clepan01

”Alba Iulia este un oraș care dispare încet, încet. Am niște date statistice: în 1992 populația orașului era de 71.000 de locuitori. În 2011 a scăzut la 63.000 de locuitori, ajunând în 2015 la sub 60.000. E o scădere de aproximativ 20 la sută”, a spus Clepan.

Social-democratul consideră că problema municipiului Alba Iulia este că tinerii, care studiază în centre universitare din țară, nu își găsesc serviciu în municipiul reședință de județ.

”Problema noastră e că ne pleacă tinerii. Migrează spre alte țări. Merg la studii în Cluj-Napoca, Timișoara și nu mai vor să se întoarcă. Nici nu au la ce. În schimb, foarte mulți merg la studii în domeniile în care ar putea să se angajeze la Sebeș. Eu am întâlnit foarte mulți care de abia așteaptă să ajungă la Mercedes”, a spus Clepan.

Consilierul local a adăugat că Primăria Alba Iulia are din partea lui ”o foarte mare bilă neagră” pentru că nu creează condiții pentru investitori.

”O foarte mare bilă neagră pentru Primăria Alba Iulia că nu aduce investitori. Nici nu au cum să vină atâta timp cât toate taxele sunt la maxim. Pentru ce să vină? E normal să aleagă Sebeșul. Unele dintre proiectele noastre pentru cucerirea primăriei Alba Iulia este atragerea investitorilor străini pentru a crea locuri de muncă. Scăderea taxelor, una dintre măsuri”, a arătat Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea