Rămâi conectat

Curier Județean

Holzindustrie Schweighofer a delistat doi furnizori

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Noi rezultate vizibile ale planului de acțiune Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România
  • Monitorizarea mass-media a avut ca rezultat 33 de analize și delistarea a doi furnizori

Pe lângă asigurarea conformității achizițiilor de buștean, Holzindustrie Schweighofer (HS) s-a angajat să lupte împotriva tăierilor ilegale. Această activitate se bazează pe dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, prin comunicare transparentă și printr-un sistem complex de control a lanțului de aprovizionare, care include și monitorizarea mass-media pentru posibile nereguli privind proveniența lemnului.

În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 aprilie, monitorizarea mass-media a identificat 33 de posibile nereguli, analizate de echipa de conformare. Holzindustrie Schweighofer are o politică de toleranță zero în situații care încalcă politica de achiziții. Orice informație despre posibile nereguli în lanțul de aprovizionare este serios analizată și fiecare caz e studiat în detaliu. Compania colaborează permanent cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării acestor situații. În urma celor 33 de analize detaliate menționate, două societăți comerciale care au încălcat criteriile HS au fost delistate din lanțul de aprovizionare.

„În luna ianuarie, am prezentat public un plan complex de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Una dintre componentele cheie este analiza imediată a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lanțul nostru de aprovizionare, inclusiv a celor despre care aflăm prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a delista doi furnizori care nu se încadrează în standardele noastre”, a spus Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Holzindustrie Schweighofer nu execută operațiuni de exploatare forestieră. Pentru a se asigura că doar bușteni recoltați legal ajung la fabricile sale de cherestea, compania a cerut transportatorilor să participe în programul de monitorizare prin GPS Timflow. Sistemul permite monitorizarea precisă a transporturilor de lemn de la locul de încărcare până la destinația finală.

Un caz anterior de „toleranță zero” a fost anunțat în martie 2017

Până acum, au fost delistați 80 de furnizori. În fiecare dintre aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer a colaborat îndeaproape cu autoritățile: a informat prompt despre presupusele iregularități, și a pus la dispoziție toate detaliile necesare clarificării situațiilor.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea