Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Guvernul plafonează salariile profesorilor şi amăgeşte românii cu poveşti despre ieşirea din criză!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce cu aproape 2 ani în urmă dascalii au fost amăgiţi că vor avea salarii decente, situaţia s-a schimbat după ce PDL a preluat puterea. Cadrele didactice au fost nevoite să-şi câştige drepturile în instanţă pentru că guvernanţii au „uitat” de majorarea promisă, iar acum au ajuns bătaia de joc a Guvernului. Ce vrea să facă acum Boc şi incompetenţii din preajma sa care au ajuns, peste noapte, să ocupe posturi cheie la nivel central? Să blocheze definitiv posibilitatea dascălilor de a beneficia de drepturile conferite printr-o lege pe care au votat-o în unanimitate, pe care Băsescu a promulgat-o, iar apoi PDL şi Băsescu s-au bătut să şi-o asume. Am ajuns să o vedem şi pe asta: deciziile instanţei sunt călcate în picioare de reprezentanţii statului! Ce rost mai au atunci legile într-o ţară în care asumarea răspunderii e mai presus de orice act legislativ? Şi în Alba dascălii şi-au pierdut demnitatea, nu mai au parte nici măcar de respectul cuvenit din partea elevilor, ce să mai vorbim de sprijinul autorităţilor locale. Reprezentanţii locali ai puterii portocalii, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, slugile umile ale lui Băsescu-Boc-Udrea, rămân simpli spectatori acum, asistând indiferenţi la umilirea şi desconsiderarea cadrelor didactice. Asistăm de fapt, cu toţii, la o dictatură a nonvalorilor şi în acest foarte important domeniu. Nu suntem de acord cu cheltuielile nesustenabile, dar înainte de a le cere oamenilor să strângă cureaua trebuie ca austeritatea să lovească în contractele încredinţate găştii portocali. Din criză au ieşit doar Udrea, Boc şi Băsescu, cei care de fapt nici măcar nu au simţit pe pielea lor ce înseamnă cu adevărat acest fenomen. Majoritatea românilor o duc încă foarte greu, dar cine să vadă asta pentru că guvernanţii trăiesc într-o altă lume, departe de cetăţeni. Probabil, înainte de alegeri, PDL îşi va asuma răspunderea pe un proiect care să spună clar că indiferent de rezultatul scrutinului PDL a câştigat.
Emil Boc ne-a asigurat că ieşim din recesiune, dar toată povestea asta a fost o păcăleală de 1 aprilie. Cine să-l mai creadă? Nici măcar colegii lui de partid nu-l mai susţin! Aşa-zisa creştere a PIB de 0,1 la sută e „aranjată” din creion şi există doar pe hârtie. De-abia după 2 ani vom avea datele finale şi e foarte posibil ca atunci să ne dăm seama că în loc de creştere, în realitate e vorba de o scădere a PIB. Evoluţia salariului românilor în 2011 contrazice estimările recente ale FMI şi ale Comisiei Europene. Guvernul ne tot ameţeşte cu majorarea salariilor, în timp ce Comisia Europeană şi FMI susţin că salariile vor scădea în acest an cu 2 – 4 la sută. Un lucru e clar, dacă salariului e mai mic atunci şi estimările privind consumul şi creşterea economică vor trebui ajustate… în jos.
dr. Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea