Rămâi conectat

Societate

Guvernul plafonează salariile profesorilor şi amăgeşte românii cu poveşti despre ieşirea din criză!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce cu aproape 2 ani în urmă dascalii au fost amăgiţi că vor avea salarii decente, situaţia s-a schimbat după ce PDL a preluat puterea. Cadrele didactice au fost nevoite să-şi câştige drepturile în instanţă pentru că guvernanţii au „uitat” de majorarea promisă, iar acum au ajuns bătaia de joc a Guvernului. Ce vrea să facă acum Boc şi incompetenţii din preajma sa care au ajuns, peste noapte, să ocupe posturi cheie la nivel central? Să blocheze definitiv posibilitatea dascălilor de a beneficia de drepturile conferite printr-o lege pe care au votat-o în unanimitate, pe care Băsescu a promulgat-o, iar apoi PDL şi Băsescu s-au bătut să şi-o asume. Am ajuns să o vedem şi pe asta: deciziile instanţei sunt călcate în picioare de reprezentanţii statului! Ce rost mai au atunci legile într-o ţară în care asumarea răspunderii e mai presus de orice act legislativ? Şi în Alba dascălii şi-au pierdut demnitatea, nu mai au parte nici măcar de respectul cuvenit din partea elevilor, ce să mai vorbim de sprijinul autorităţilor locale. Reprezentanţii locali ai puterii portocalii, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, slugile umile ale lui Băsescu-Boc-Udrea, rămân simpli spectatori acum, asistând indiferenţi la umilirea şi desconsiderarea cadrelor didactice. Asistăm de fapt, cu toţii, la o dictatură a nonvalorilor şi în acest foarte important domeniu. Nu suntem de acord cu cheltuielile nesustenabile, dar înainte de a le cere oamenilor să strângă cureaua trebuie ca austeritatea să lovească în contractele încredinţate găştii portocali. Din criză au ieşit doar Udrea, Boc şi Băsescu, cei care de fapt nici măcar nu au simţit pe pielea lor ce înseamnă cu adevărat acest fenomen. Majoritatea românilor o duc încă foarte greu, dar cine să vadă asta pentru că guvernanţii trăiesc într-o altă lume, departe de cetăţeni. Probabil, înainte de alegeri, PDL îşi va asuma răspunderea pe un proiect care să spună clar că indiferent de rezultatul scrutinului PDL a câştigat.
Emil Boc ne-a asigurat că ieşim din recesiune, dar toată povestea asta a fost o păcăleală de 1 aprilie. Cine să-l mai creadă? Nici măcar colegii lui de partid nu-l mai susţin! Aşa-zisa creştere a PIB de 0,1 la sută e „aranjată” din creion şi există doar pe hârtie. De-abia după 2 ani vom avea datele finale şi e foarte posibil ca atunci să ne dăm seama că în loc de creştere, în realitate e vorba de o scădere a PIB. Evoluţia salariului românilor în 2011 contrazice estimările recente ale FMI şi ale Comisiei Europene. Guvernul ne tot ameţeşte cu majorarea salariilor, în timp ce Comisia Europeană şi FMI susţin că salariile vor scădea în acest an cu 2 – 4 la sută. Un lucru e clar, dacă salariului e mai mic atunci şi estimările privind consumul şi creşterea economică vor trebui ajustate… în jos.
dr. Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

FURDUI Alexandru

Publicat

în

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

Cu un aplomb ce denotă un dispreț total față de alegători, pe care-i cred proști făcuți grămadă, parlamentarii Coaliției de guvernare PNL- PSD – UDMR au votat majorarera salariilor președinților și vicepreședinților de consilii judeâene, a primarilor și viceărimarilor precum și a tuturor angajaților din primării și consilii județene. Asta după ce au facut un circ adevărat și s-au arătat foarte receptivi la criticile venite din partea opiniei publice și au renunțat, vai de mine, la majorarea propriilor salarii.

Concret s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari ale celor 465 de parlamentari dar nu s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari a mii și chiar zeci de mii de primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, angajați din primării și consilii județene. Se tot argumentează că salariile în unele comune sunt mici. Zău?

Ia veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemulțumiți de salariile din primării și consilii județene! Cât să încaseze un primar ca cel de la Ceru Băcăinți, de exemplu, care păstorește nici 300 de suflete? Să ia bani frumoși pentru că-i face CJ Alba drum și sărbătoare la Bulbuc? Astfel de situații, în care primăriile nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare, sunt mai multe, inclusiv în județul Alba. Câți oameni poate un asemenea primar mobiliza la vot?

Elit - Gustul Desăvârșit

Am adus în discuție mobilizarea la vot pentru că acesta este interesul ataâ de disputatei majorări: primarii au amenințat că nu mai mobilizează oamenii în anul 2024 dacă nu primesc bani mai mulți. Ca să-i mulțumească, au pus în operă o scenetă de prostire a electoratului despre care știau sigur că vor fi nemulțumiți când vor afla de aceste măriri în condițiile în care pe mediul privat se pun doar taxe, taxe și iar taxe, iar salariații de aici nu visează măriri de salarii, ci păstrarea locului de muncă în condițiile economice actuale. Sceneta este așa: la Senat nu a fost nicio greșeală cu amendamentul depus de UDMR prin care erau introduși și parlamentarii și demnitarii în propunerea de majorare a salariilor.

A fost un amendament intenționat, asumat de UDMR, care are electoratul ei captiv, deci nici nu câștigă, nici nu pierde dacă se supără careva.

A început scandalul direcționat spre demnitari și parlamentari. Apoi a venit decizia „salvatoare” a Coaliției de a „corecta” amendamentul prin scoaterea de la majorarea salariilor a parlamentarilor și demnitarilor, dar păstrarea primarilor, președinților de consilii județene și a celor pendinte de ei, inclusiv consilierii locali și județeni a căror indemnizație se calculează în raport cu salariul primarului. Sunt și ăștia utili în campaniile electorale pentru a mâna cetățenii la vot, la un vot aproape diktat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Societate

Apoș: Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Apoș: Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor. Evenimentul a reunit localnici, vizitatori, autorități, influenceri și oficialități regale.

Pe 23 și 24 septembrie, satul sibian Apoș a găzduit primul eveniment dedicat producătorilor locali și descoperirii patrimoniului cultural, susținut de Profi. Cu ocazia celebrarii a 700 de ani de atestare documentară a acestei localități, târgul producătorilor organizat la centrul Villa Abbatis a adunat iubitori ai tradițiilor și naturii, producători pasionați și meșteșugari pricepuți.

“E o perioadă dificilă pentru producătorii locali deoarece deocamdată puterea de cumpărare a românului nu-i permite să cumpere produse artizanale, care normal ar trebui să aibă prețuri mai ridicate. Este normal ca noi, cel mai mare angajator, firma românească prezentă doar în România, să nu fim critici într-un sistem care nu funcționează, ci să încercăm să-l facem să funcționeze. Putem să îl facem să funcționeze atunci când trecem de la declarațiile de patriotism și începem a cumpara produse romanești.“ , a declarat Călin Costinaș, Director General Adjunct Profi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Invitați de seamă la eveniment au fost Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Principele Radu al României, precum și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, parlamentari, oficialități.

“Bunătățile românești, cunoscute nouă dar mai puțin cunoscute altora, au nevoie să fie sprijinite pentru că afacerile mici de familie nu au cum să pătrundă în marea piață decât dacă au sprijin și înțelegere și respectul celorlalți. Considerați-ne foarte însuflețiți sprijinitori ai proiectelor dumneavoastră”,  le-a spus participanților Alteța Sa Principele Consort Radu.

Pagina de facebook Familia Regală a României menționează că “Asociația Casa Majestății Sale și Profi încurajează produsele locale, producătorii și familiile acestora care duc mai departe rețetele tradiționale originale”.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de responsabilitate socială care se desfășoară sub umbrela Profi – Punem suflet și include piloni precum susținerea producătorilor locali, păstrarea și promovarea tradițiilor gastronomice și a patrimoniului cultural din satele românești.

Aproape 1.000 de vizitatori au dat curs invitației de a participa la această sărbătoarea dedicată tradițiilor păstrate cu sfințenie în micul sat transilvănean. Ei s-au bucurat de prânz cu bunătăți provenite de la producători autohtoni, de activități pentru copii, concerte de muzică folk, demonstrații ecvestre, plimbare cu caii și poneiul de la herghelia locală, dezvoltată la vechea casă parohială în urma unei investiții de 200.000 de euro din fonduri europene. Oaspeții au putut vizitat Biserica Evanghelică și singura țiglărie tradițională din regiune, reconstruită cu sprijinul The Prince’s Foundation,  asociație al cărei președinte este Regele Charles al III-lea. Țigla de aici se modelează după o metodă păstrată din generație în generație timp de sute de ani.

Cu această ocazie, a fost anunțat în premieră proiectul digital Via Profi, menit să susțină producătorii locali în mediul virtual, proiect ce urmează să devină operabil în viitorul apropiat.

Sănătatea constituie și ea un pilon al campaniilor de responsabilitate socială realizate de Profi. Împreună cu Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu”, inițiată la Timișoara de Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, Profi oferă locuitorilor din mediul rural acces gratuit la analize și consultații medicale. În cadrul evenimentului de la Apoș, circa 60 de localnici au beneficiat de consult și analize medicale oferite de o caravana medicală organizată cu această ocazie.

Cu peste 1600 de magazine integrate si partener aflate în peste 750 de localitati si cu mai bine de 27.000 de angajați, Profi este cel mai mare angajator privat din România.

 Declarație Călin Costinaș: https://we.tl/t-PVwAinGUjc

 

Contact:

Raluca Măruntu

Communication Specialist

Magic Maker Communication

Nr. Tel.: 0729 140 798

E-mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Traficul rutier este blocat pe Strada Toporașilor din Alba Iulia, din cauza unui cablu de telecomunicații care a căzut pe carosabil.

Așa cum se poate observa și din fotografiile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferii au avut parte de o adevărată surpriză în cursul zilei de astăzi, 29 septembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mașinile nu pot circula din intersecția cu Bulevardul Revoluției, ca și consecință a acestui eveniment.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea