Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul le INTERZICE preoților să mai împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Guvernul le INTERZICE preoților să mai împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță

În plină epidemie, sute de credincioși din țară nu au ținut deloc cont de sfaturile și reglementările autorităților. Așadar, Guvernul României a fost nevoit să intervină interzicându-le preoților să mai împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță, sugerându-le să folosească lingurițe de unică folosință.

Ministerul Sănătății a luat decizia de a le cere episcopilor să le impună preoților să nu mai folosească metoda consacrată de administrare a Sfintei Împărtășanii. Este posibil ca și după ce epidemia de coronavirus va trece, în cazul în care ierarhii Bisericii Ortodoxe vor accepta solicitările de la Guvern, să nu se mai poată reveni la procedura consacrată de împărtășire a credincioșilor.

Un exemplu de document este cel emis de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța către Arhiepiscopia Tomisului, prin care se solicită folosirea lingurițelor de unică folosință la Sfânta Împărtășanie. Mai mult, cei de la DSP le spun preoților și cum să procedeze în timpul administrării Sfintei Împărtășanii, potrivit stiripesurse.ro.

”În contextul epidemiologi actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

De asemenea, este important ca pentru distribuirea/porționarea împărtășaniei, recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conținutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase.

În sensul unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea lingurițelor de unică folosință.”, se arată în adresa ce poartă antetul Ministerului Sănătății.

Surse: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea