Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Guvernul introduce noi tarife și termene de valabilitate la rovinietă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Guvernul introduce noi tarife și termene de valabilitate la rovinietă

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță care introduce noi tarife și termene de valabilitate la rovinietă.

Prin această ordonanță, pentru mașini și autoutilitare va dispărea rovinieta cu valabilitate de 7 zile și cea de 90 de zile și va fi introdusă rovinieta cu valabilitate de o zi, cea cu valabilitate de 10 zile, respectiv cea cu valabilitate de 60 de zile.

De asemenea, pentru autoturisme, taxa de rovinietă va fi de 2,5 euro pentru o zi, 5,3 euro pentru 30 de zile, respectiv 28 euro pentru un an.

Pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mică de 3,5 tone, taxa de rovinietă va fi de 8,6 euro pentru o zi, de 18,2 euro pentru 30 de zile, respectiv 96 euro, pentru un an.

Pentru vehiculele de transport marfă cu masa cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone, taxa de rovinietă va fi de 4 euro pentru o zi, de 32 de euro pentru 30 de zile, respectiv 320 euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu masa între 7,5 tone și 12 tone, taxa de rovinietă va fi de 7 euro pentru o zi, de 56 euro pentru 30 de zile, respectiv de 560 euro pentru un an.

Pentru vehiculele de transport persoane cu peste 9 locuri dar maximum 23 de locuri, taxa de rovinietă va fi de 4 euro pentru o zi, de 32 euro pentru 30 de zile, respectiv 320 euro, pentru un an.

Iar pentru vehiculele transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune, taxa va fi de 7 euro pentru o zi, de 56 de euro pentru 30 de zile, respectiv de 560 euro pentru 12 luni. Noile tarife și termene de valabilitate vor intra în vigoare în 25 martie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă echipa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea