Guvernul este nevoit să aducă străini la muncă în România. Se adâncește criza forței de muncă

Guvernul recunoaşte că se adânceşte criza forţei de muncă şi spune că lucrătorii extracomunitari ne vor ajuta să o deblocăm. El vrea să suplimenteze cu 5.200 numărul maxim al străinilor din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, care pot fi aduşi la muncă anul acesta în ţara noastră.

Piaţa muncii se confruntă cu un deficit semnificativ al forței de muncă, îndeosebi în sectorul construcţiilor şi cel al industriei ospitalităţii. Situația se agravează în contextul în care aproximativ 4 milioane de români au ales să emigreze, iar importul de forţă de muncă extracomunitară e restricţionat anual de Guvern.

În prezent, numărul de lucrători din spațiul extracomunitar este insuficient, iar angajatorii din construcţii şi din industria ospitalităţii solicită constant personal pentru angajare.

Guvernul României a decis la sfârşitul anului trecut aducerea a cel mult 7.000 de noi lucrători extracomunitari pentru anul 2018. Acest număr s-a dovedit însă a fi insuficient.

Sursele indică faptul că în primul trimestru din 2018 am avut peste 31.000 de locuri de muncă pe care nu le-a vrut nimeni, după ce angajatorii le-au declarat insistent la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Sursa: știripesurse.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...