Guvernul Cioloș nu a majorat salariul minim pe economie – ”Viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori”

Valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017 va fi stabilită de viitorul Guvern. Actualul Executiv, așa cum a anunțat în Consiliul Național Tripartit din 12 decembrie, a decis să mențină nivelul actual al salariului minim, de 1.250 de lei, având în vedere că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori care să se aplice anul viitor.

portofel-cu-bani În condițiile în care valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru 2017 nu se modifică, nu este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern care să reconfirme actul normativ aflat deja în vigoare, întrucât valabilitatea acestuia nu expiră la finalul acestui an.

ELIT

Ținând cont de faptul că Hotărârea Guvernului nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prevede că începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim este de 1.250 lei lunar, un alt act normativ care să reglementeze același lucru, ar fi reprezentat, din punct de vedere juridic, o redundanță legală.

Biroul de presă al Guvernului

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

pilu 29 decembrie 2016 at 21:40

Foarte bine ! Hai Dragnea la microfon, ca te asteapta tara.

mike 30 decembrie 2016 at 2:52

Pasarea malai viseaza — Un bun gospodar face socoteala citi bani vin si cit poate cheltui– asa si cu economia tarii– Uitativa cita industrie mai avem ,Petrolul e dat strainilor -Gazul la fel , Padurile au iceput sa dispara, Agricultura facuta cu vitele– –Investitiile interne -frinate — Salariile celor de sus –BABANE- si vrem bani multi in plic noua celor de la baza piramidei –CIUCIU! Never .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...