Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul caută soluţii pentru ca, la vânzarea terenurilor agricole, să fie favorizate comunităţile locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit premierului Dacian Cioloş, există un grup de lucru la nivelul Guvernului care caută soluţii pentru ca vânzarea terenurilor agricole să se facă în aşa fel încât să fie favorizate comunităţile locale.

„E un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finanţe, cu câţiva experţi din mediul economic din România, care cunosc situaţia şi vreau să găsim toate mijloacele prin care vânzarea de terenuri să se facă în aşa fel încât să fie favorizate comunităţile locale în utilizarea terenurilor. Pentru mine, terenul agricol este într-adevăr un bun care se comercializează după nişte reguli europene, dar este şi un patrimoniu naţional, un patrimoniu local pentru comunităţile respective şi aşa cum fac şi alte state membre, respectând regulamentele europene, introduc reguli prin care să se asigure că de această resursă, care este şi un patrimoniu, beneficiază în primul rând comunităţii locale şi (…) fermele familiale, pentru că despre asta e vorba şi acesta e obiectivul nostru”, a afirmat premierul, la finalul unei întâlniri cu Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Cioloş a vorbit despre insituirea unui cadru „mult mai clar şi mai restrictiv în ceea ce priveşte comercializarea terenurilor”. „Restrictiv pentru cei care vor să facă speculă cu terenuri agricole, şi condiţii mult mai favorabile pentru cei care vor să îl folosească pentru dezvoltare locală, la nivelul comunităţilor”, a explicat premierul.

Surse: agerpres.ro; stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea