Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul a alocat 200 de milioane lei pentru CNAS, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienţilor din spitale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a alocat 200 de milioane lei pentru CNAS, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienţilor din spitale

Guvernul a dat undă verde vineri unei măsuri menite să sprijine sistemul de sănătate din România, alocând din Fondul de rezervă nu mai puțin de 200 de milioane de lei către bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Această sumă considerabilă va servi la acoperirea costurilor serviciilor medicale oferite pacienților din spitale, cu termen de plată până în luna octombrie. Mai mult decât atât, acești bani vor susține și plata cheltuielilor spitalelor, inclusiv cele legate de medicamente, materiale sanitare, hrană și utilități, potrivit informațiilor furnizate de Agerpres.

Conform unui comunicat de presă emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), limita de cheltuieli va cunoaște o creștere semnificativă, cu încă 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei vor fi alocate în luna octombrie pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare și servicii legate de programele naționale de sănătate curativă. Restul, adică 168 de milioane de lei, vor fi folosiți pentru a acoperi drepturile salariale și creșterile salariale ale personalului din unitățile sanitare publice.

Președintele CNAS a explicat: „Repartizarea sumelor alocate CNAS se va face proporțional la necesarul transmis de fiecare Casă de Asigurări de Sănătate județeană, în conformitate cu obiectivul CNAS de asigurare a protecției asiguraților în mod universal, echitabil și nediscriminatoriu, și cu accent pe utilizarea eficientă a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat într-o conferință de presă la Palatul Victoria că Guvernul a aprobat o hotărâre pentru a crește finanțarea spitalelor. „Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au colaborat la promovarea acestei hotărâri a Guvernului care adaugă 200 de milioane de lei în fondurile destinate finanțării spitalelor pentru această lună. De asemenea, au fost semnate două memorandumuri care permit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să aibă resurse financiare suplimentare atât pentru sprijinirea spitalelor, cât și pentru programelor de sănătate care vizează medicamente compensate și gratuite. Aceste acțiuni sunt esențiale și așteptate de întreaga comunitate, întrucât vor permite acoperirea nevoilor semnalate recent atât din partea unităților sanitare, cât și din partea farmaciilor. Prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, dorim să asigurăm o finanțare corectă, transparentă și responsabilă”, a subliniat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea