Grupul Lactalis a închis în 2020 două fabrici: Doar Albalact și o altă fabrică din țară asigură capacitatea de producție

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Producătorul sucurilor Santal, Parmalat România, parte din grupul francez Lactalis, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 59,1 milioane de lei, în creștere cu 4,5% spre deosebire de anul anterior, potrivit calculelor ZF, în baza datelor Ministerului Finanțelor. În 2019 a fost al șaselea an în care Parmalat România a înregistrat o creștere a vânzărilor. Tot în 2019, compania a avut un profit net de peste 3,5 milioane de lei, cu 10% mai mult față de anul precedent.

Parmalat România a ajuns anul trecut la un număr mediu de 90 de angajaţi. Portofoliul Santal include nectaruri (conţinut de fructe de 25-99%), sucuri naturale obţinute din concentrate şi/sau piureuri din fructe, sucuri bio şi ice tea. Parmalat face parte din grupul internaţional Lactalis, francezii preluând pachetul majoritar de acţiuni în cadrul producătorului în 2011. Grupul are afaceri de peste 19 mld. euro anual şi deţine pe plan local şi producătorii de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Toate companiile din grupul Lactalis România sunt conduse de Giampaolo Manzonetto. Anul acesta, grupul francez Lactalis a decis să închidă fabricile din Dealu Floreni şi Vatra Dornei (Suceava), aflate în portofoliul firmei Dorna Lactate, precizând că brandul LaDorna va fi produs în continuare în celelalte unităţi ale grupului, respectiv fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba şi fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Gigantul francez a venit pe piaţa lactatelor acum 12 ani prin preluarea firmei Dorna Lactate, operând apoi alte două preluări, Albalact şi Covalact, achiziţii ce i-au asigurat poziţia de lider.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419