Grupul de Comunicare Strategică: Săptămâna aceasta vor ajunge în spitale 40.000 de teste rapide pentru diagnosticarea cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică: Săptămâna aceasta vor ajunge în spitale 40.000 de teste rapide pentru diagnosticarea cu COVID-19

Potrivit anunțului făcut de Grupul de Comunicare Strategică, în decursul acestei săptămâni, vor fi disponibile peste 50.000 de teste, care pot diagnostica rapid îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

În acest moment, sunt 1524 de teste pentru diagnosticare moleculară, la nivelul celor 7 centre de boli infecțioase din țară, la care se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate recent de Compania Unifarm, care vor ajunge în această săptămână în unitățile sanitare.

Într-un comunicat de presă, GCS anunță că Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical.

INFORMARE COVID-19

Comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică:

„Ministerul Sănătății monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel național.

Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

De altfel, Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.

Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale recomandăm cetățenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...