Rămâi conectat

Ştirea zilei

Grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism, destructurată de BCCO Alba Iulia și DIICOT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba-Iulia şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat 17 femei, determinându-le să practice prostituţia în cluburi de striptease din Sibiu.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii, cu sprijinul jandarmilor, au pus în executare şi 25 de citaţii şi mandate de aducere cu privire la persoane care urmează a fi audiate în calitate de părţi vătămate şi martori, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu.

Gruparea infracţională, formată din 7 persoane, s-ar fi constitut în municipiului Sibiu şi ar fi racolat 17 tinere, de regulă din medii defavorizate sau centre de plasament.

Cei în cauză ar fi convins victimele să se angajeze ca dansatoare în cluburi de striptease, însă ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de costrângere, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu clienţii cluburilor de striptease sau alţi clienţi gasiti de ei.

Fetele recrutate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau îngrijitoare de spaţii verzi şi cazate în diferite locaţii.

În realitate, tinerele recrutate de membrii grupării lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease care aparţin unei firme din Sibiu, la care cei în cauză erau asociaţi sau administratori.

Banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei ar fi revenit în mare parte membrilor grupării, care le-ar fi găsit clienţi şi le-ar fi plasat în diverse locaţii, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţii, sub directa lor supraveghere.

De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat şi alte tinere, care iniţial acceptau să practice prostituţia, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse de cei în cauză să continue.

Totodată, în situaţiile în care persoanele exploatate reuşeau să plece, ar fi fost căuate de membrii grupării şi determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituţiei.

Cei în cauză urmează a fi conduşi la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea