Rămâi conectat

Ştirea zilei

Groapa de gunoi de la Galda de Jos are în sfârșit operator: Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul firmei Polaris

Ziarul Unirea

Publicat

în

Telenovela gropii de gunoi de la Galda de Jos a ajuns la punctul terminus. Contestaţia formulată de firma Polaris M. Holding cu privire la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Alba pentru concesionarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos a fost respinsă, luni, de către Curtea de Apel Alba Iulia.

După mai bine de doi ani de la finalizarea investiţiei, Consiliul Judeţean va putea să încheie contractul prin care va concesiona depozitul ecologic de deşeuri şi instalaţiile aferente unui operator privat, condiţie prevăzută în contractul de finanţare cu Comisia Europeană prin care a fost realizat proiectul în valoare de 24 de milioane de euro.

Polaris M Holding a solicitat anularea deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), din 17 decembrie 2020, prin care s-a respins contestaţia formulată de Asocierea Polaris Mediu – Polaris M. Holding faţă de decizia comisiei Consiliului Judeţean Alba. Luni, 25 ianaurie 2021, Curtea de Apel a respins contestaţia Polaris şi a menţinut decizia CNSC.

”Respinge cererea de suspendare a procedurii de atribuire/executării contractului până la soluţionarea definitivă a cauzei. Respinge plângerile formulate împotriva Deciziei CNSC 2349/C10/2199, 2275, 2328/17.12.2020 de către petenţii: RER VEST SA şi POLARIS M HOLDING în calitate de membru al asocierii POLARIS MEDIU SRL-POLARIS M HOLDING SRL în contradictoriu cu intimata Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Alba. Definitivă”, se precizează în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Comisia de licitaţie a stabilit la începutul lunii octombrie 2020 că cea mai bună ofertă a fost prezentată de Asocierea RER Vest – Retim cu 94,48 puncte. Pe locul doi s-a clasat oferta firmei Supercom cu 93,46 puncte. Ofertele celorlalte două societăţi participante: Girexim Universal şi Asocierea Polaris Mediu – Polaris M. Holding au fost respinse în faza de evaluare a propunerilor financiare.

Valoarea ofertei câştigătoare prezentată de Asocierea RER Vest – Retim este de 69.929.432 lei, fără TVA, cea mai mică dintre cele patru prezentate în cadrul procedurii. Contractul va fi încheiat pe o durată de 6 ani. Operatorul ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Blaj şi Tărtăria, precum şi cele de sortare de la Zlatna şi Baia de Arieş şi Aiud, dar şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la centrul de la Galda de Jos. Iniţial contractul avea o valoare estimată de 63.518.681 de lei, dar prin măsurile de remediere aplicate s-a ajuns la valoarea estimată de 88.905.702 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea