Rămâi conectat

Actualitate

Greu de angajat în România: Șomerii de peste 45 de ani și tinerii absolvenți, două categorii de căutători de joburi de care angajatorii din România fug

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Există două categorii de căutători de joburi de care angajatorii din România fug: șomerii cu vârsta de peste 45 ani, precum şi tinerii absolvenţi ieşiţi de pe băncile şcolilor.

Şomerii de peste 45 de ani sunt condamnaţi să nu îşi găsească un job în România. În 25 de judeţe din România, niciun şomer cu vârsta de peste 45 de ani nu şi-a găsit un loc de muncă în primele trei luni ale anului, potrivit celui mai recent raport ANOFM.

Cele mai multe angajări de şomeri trecuţi de 45 de ani s-au făcut în Iaşi (178 şomeri), Harghita (145 şomeri), Cluj (143 şomeri) şi Bacău (137 şomeri).

Situaţia gravă a şomerilor trecuţi de 45 de ani se vede în datele statistice din 2018: în primele trei luni ale anului doar 6% din totalul angajărilor programate de ANOFM pentru acest an a fost realizat.

Mai precis, au fost angajaţi 1.150 de şomeri de peste 45 ani în intervalul ianuarie – martie 2018, dintr-un total de 17.000 de şomeri.

Şi angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă este o misiune imposibilă în România.

Firmele nu vor să semneze contracte de angajare, chiar dacă primesc de la stat subvenţii pentru salariile absolvenţilor.

În primele trei luni ale anului agenţiile judeţene de forţă de muncă au reuşit să încadreze doar 392 de tineri prin acordarea de subvenţii angajatorilor, 7% dintr-un total programat pentru anul în curs.

De asemenea, ANOFM a obţinut angajarea a 89 de tineri, prin acordarea de prime de inserţie absolvenţilor de învăţământ, 4% din totalul programat pentru 2018.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea