Rămâi conectat

Actualitate

Greii sportului alb din MAI se întrec la Alba Iulia în finala Campionatului de tenis de câmp

Publicat

în

În perioada 4 – 7 septembrie a.c., la Baza sportivă” Constructorul ” ( Pâclişa) se va desfăşura etapa finală a Campionatului de tenis de câmp  al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În cele patru zile de competiţie, albaiulienii se vor putea delecta cu tenis de înaltă calitate, în cadrul unui eveniment de anvergură organizat de Biroul Coordonare Activităţi Sportive din Centrul Cultural al M.A.I., Prefectura Judeţului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis şi Direcţia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Alba.

Campionatul de Tenis al Ministerului Administraţiei şi Internelor  se organizează pentru toate categoriile de personal salariat, în activitate, al ministerului. Bărbaţii concurează pe trei categorii de vârstă (până la 35 de ani,  35-45 ani, peste 45 de ani), iar femeile în stil open. La turneul final găzduit de municipiul Alba Iulia participă concurenţii care s-au calificat după desfăşurarea primelor două etape, astfel:

– Inspectoratul General al Poliţiei Române va avea 18 reprezentanţi (6 până la 35 de ani, 6 la grupa 35-45 ani şi 6 peste 45 ani);

Electrica Furnizare Discount

– Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române 9 (3+3+3);

– Aparatul Central al M.A.I. 6 (2+2+2);

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ 5 (2+1+2).

La concurenţii menţionaţi anterior se adaugă reprezentanţii prefecturilor (1 până la 35 ani, 1 la categoria 35-45 ani şi 1 la categoria peste 45 ani) care se vor înscrie în concurs. În plus, la această finală vor concura 6 sportivi care s-au clasat pe locurile I-II, în fiecare grupă de vârstă, la Campionatul de Tenis al M.A.I. –  ediţia 2011, astfel:

– până la 35 ani –  Sg. maj. ILIESCU JEAN – I.J.J. Ialomiţa şi  Plt. BUTEANU CRISTIAN – I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud;

– 35-45 ani –  Plt. adj. BUTA ADRIAN – I.J.J. Braşov şi Ag. şef FILIP CONSTANTIN – I.J.P.F. Constanţa

– peste 45 ani – Plt. adj. MANTA NICOLAE – I.J.J. Ialomiţa şi Ag. şef pr. BĂLAN ŞTEFĂNICĂ – I.P.J. Vaslui.

Totodată, sunt aşteptate  6 concurente de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, câte 4 de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi câte două de la Aparatul Central al M.A.I. şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Concurenţii bărbaţi fi repartizaţi prin tragere la sorţi în grupe preliminare cu cap de serie. Aceştia vor fi stabiliţi având în vedere rezultatele obţinute în anii 2009, 2010 şi 2011. În urma desfăşurării jocurilor din cadrul grupelor preliminare, în funcţie de locul ocupat, concurenţii se califică în turneele finale pentru stabilirea locurilor din clasament. Jocurile din grupe din cadrul etapei finale pe Ministerul Administraţiei şi Internelor se vor desfăşura în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Toate partidele se vor desfăşura după sistemul 2 seturi câştigate din 3. În setul decisiv se joacă tie-break până la 10. La categoria femei, sistemul de desfăşurare va fi stabilit la şedinţa tehnică, în funcţie de numărul concurentelor. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face prin victorie directă, setaveraj şi punctaveraj.

Din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor participa la turneu 5 concurenţi. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va fi reprezentată de doamna Fulea Codruţa, Jandarmeria Alba va fi prezentă prin domnul plutonier adjutant şef Emanoil Opriţa – ocupantul locului 5 la ediţia 2011( categoria peste 45 de ani ), iar I.P.J. Alba prin inspector principal de poliţie Farcaşiu Florin Vasile, agent şef principal Florea Marian şi agent Haţegan Radu.

Festivitatea de deschidere va avea loc marţi 3 septembrie a.c., cu începere de la ora 09.00, iar la acest eveniment sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii mass media.  Jocurile sportive se vor desfăşura în fiecare zi în intervalul 09.30 – 13.30 / 15.00 – 19.00 şi pe toată perioada competiţiei accesul publicului în incinta bazei sportive este liber. Vineri, 7 septembrie a.c., începând cu ora 12.30, în cadrul festivităţii de închidere a turneului, concurenţilor clasaţi pe locurile I, II şi III li se vor acorda medalii şi diplome, iar cei de pe locurile IV-VI vor fi răsplătiţi cu diplome.

Publicitate

Actualitate

Își va imuniza Valeriu Gheorghiță copiii cu vaccinul anti-Covid: „Am discutat această problemă cu ei, sunt absolut deschiși la acest lucru”

Publicat

în

Își va imuniza Valeriu Gheorghiță copiii cu vaccinul anti-Covid: „Am discutat această problemă cu ei, sunt absolut deschiși la acest lucru”

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, va debuta și în România vaccinarea anti coronavirus pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Copiii medicului militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorului campaniei naționale de vaccinare se încadrează și ei în această grupă de vârstă, iar acesta spune că a discutat cu ei despre vaccin.

Dr. Valeriu Gheorghiță spune că și-a consultat copiii, o fetiță de 6  ani și un băiețel de 11 ani, în legătură cu administrarea vaccinului anti Covid, iar aceștia i-au transmis că vor aștepta să le vină rândul, după copiii care au neapărată nevoie de serul care să-i protejeze împotriva Covid-19.

Electrica Furnizare Discount

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: «Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față», adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Cine are prioritate la vaccinul anti Covid

România a contractat 550.000 de doze pentru anul 2022, ceea ce ar ajunge pentru aproximativ 260.000 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani dintr-un total de 1,2 milioane, câți ar fi eligibili.

Autoritățile spun că au prioritate la vaccinare copiii care sunt în evidența medicilor cu următoarele afecțiuni:

obezitate,

afecțiuni cardiovasculare, poate malformații cardiovasculare,

alte tipuri de malformații (sindromul Down crește de cel puțin 10 ori riscul de deces prin COVID-19)

diabet,

boli cronice renale,

neoplazii (cancerele hematologice: limfoame, leucemii).

„Uitându-ne la copiii care au fost spitalizați cu forme moderate sau severe de boală, principalii factori de risc pe care acești copii i-au avut au fost obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, bolile renale, iar obezitatea este legată direct de riscul de diabet. Mai mult, după Covid, există, se pare, un risc de două ori mai mare de a face diabet zaharat de tip I, acel diabet insulino-dependent”, a spus Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.

Sursa: click.ro

Citește mai mult

Actualitate

HARTA salariilor din România: Unde se câștigă cel mai bine. Județele cu baroni locali, cele mai sărace

Publicat

în

HARTA salariilor din România: Unde se câștigă cel mai bine. Județele cu baroni locali, cele mai sărace

În 2021, salariul mediu net lunar la nivel naţional a crescut, în medie, cu 14%, de la 3.047 de lei (în octombrie 2019), la 3.544 de lei (octombrie 2021). Există însă judeţe în care salariile au crescut mai mult, iar altele în care creşterea a fost mai timidă.

Bucureştenii au fost românii cu cele mai mari salarii şi în 2021, urmaţi de clujeni. Pe locul al treilea se află cei din judeţul Timiş. ZF a publicat harta salariilor din România, pe e baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Bucureştiul este în continuare lider la acest capitol, dar diferenţa faţă de locul doi, ocupat de Cluj, s-a micşorat.

CITEȘTE ȘI: Poprirea pe salariu, pensie sau cont în 2022: Când şi cum executarea silită poate fi anulată în justiţie

Bucureștiul are cele mai mari salarii din țară, de 4612 lei salariu mediu net, iar la polul opus, Teleorman, este probabil cel mai sărac județ din România, cu 2674 lei salariu mediu net pe lună.

Electrica Furnizare Discount

Județele cu populație maghiară, Harghita și Covasna (2752, respectiv 2756 lei) sunt la polul sărăciei, imediat după Teleorman. Faptul că UDMR a fost mereu la guvernare se pare că nu s-a răsfrânt asupra nivelului de trai și a salariilor din cele 2 județe.

De menționat este faptul că județul Teleorman a fost ținut vreme de mult timp într-o sărăcie continuă de către propriul său baron local, Liviu Dragnea, lucru ce a transformat județul din sudul țării într-un pol al sărăciei și al emigrării.

Citește și: INS: Cât a crescut salariul mediu net în luna noiembrie 2021, față de luna octombrie

Cluj și Timiș (4291 lei salariu mediu net pe lună, respectiv 3835 lei) au cele mai mari salarii, după capitală. Oltenii (județul Olt) au una dintre cele mai mari creșteri, de 22%. Bihor (2894 lei), unde este groful local Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, care a dus Oradea la cele mai mari prețuri la gunoi din România,  se află sub Botoșani(2986), nu departe de Vaslui(2803).

Alba se află peste media națională, dar sub media pe Transilvania. Se poate observa că acolo unde au fost economii deschise, care nu au fost dominate de baroni sau grofi locali, care au impuse ”firme de casă”, așa cum sunt de exemplu la Teleorman, Harghita, Covasna, Suceava, Bihor, economia a crescut, trend urmat ulterior și de salarii.

Citește și: Salariul minim pe economie 2022: Cât vor câștiga românii, brut și net, începând cu noul an?

Suceava, județul în care baronul Gheorghe Flutur a scris cuvântul „Bucovina” în 2009 folosind țarcuri cu oi, se află în acest moment la nivelul de 2716 lei salariu mediu net lunar, depășind doar Maramureșul (2713 lei), dintre județele adiacente.

Bucureștiul și Ardealul sunt cele mai dezvoltate zone ale României, lucru ce se vede și în nivelul salariilor, dar unele județe din Moldova (Bacău) sau Oltenia (Olt) au un nivel cu mult peste provincia istorică în care se află.

Citește mai mult

Actualitate

„Chef la tine-acasă, cu mezeluri desăvârșite pe masă”, o nouă campanie națională de promovare a produselor Elit

Publicat

în

„Chef la tine-acasă, cu mezeluri desăvârșite pe masă”, o nouă campanie națională de promovare a produselor Elit

Gustul desăvârșit al mezelurilor autentice și gustoase marca Elit este alegerea și inspirația pentru mese delicioase ale milioanelor de familii de români care aleg mese de senzație. Mezelurile desăvârșite Elit sunt ingredientul secret pentru orice masă – fie ea festivă sau frugală – și garantează bucătarului aprecierile tuturor celor aflați în jurul mesei.

Pentru cei care apreciază gustul tradițional, până în data de 18.01.2021, Elit desfășoară campania „Chef la tine-acasă, cu mezeluri desăvârșite pe masă”. Campania de promovare este menită să premieze la scală națională fanii produselor Elit și de a încuraja un public cât mai larg să prepare cu price ocazie, rețete desăvârșite, folosind mezeluri Elit. Campania se desfășoară online, pe canalele de social media, dar și în peste 5.000 de magazine din comerțul tradițional din întreaga țară.

Mecanismul de înscriere în concurs este la îndemâna oricui va cumpăra minimum două produse ELIT, și va înscrie bonul fiscal pe www.mezeluri.ro/chef-la-tine-acasa.

Electrica Furnizare Discount

Premiile de senzație se vor acorda prin tragerea la sorți, pentru și mai multe preparate la superlativ!

Marele premiu este un set complet de electrocasnice, format din nu mai puțin de șapte electocasnice atît de utile in orice bucatarie! Tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți face viața ușoară într-un cămin îți este oferit de Elit: expresor automat de cafea, blender de mână, grill electric, fripteuză, robot de bucătărie, mixer și aspirator vertical.

Pe lângă marele premiu, alți 75 de norocoși vor câștiga aparatură de bucătărie (mini-tocatoare, blendere de mână, fierbătoare de apă, mixere sau aparate pentru preparat sandwich-uri, etc)

Până marți, 18 ianuarie 2022, mezelurile Elit cu #gustdesăvârșit pot fi sursă de inspirație pentru preparate la superlativ, pentru un început de an gustos!

Intră în cursa pentru premii de senzație, să ai și mai mult chef acasă, la pregătit preparate la superlativ.

Înscrierile aici: www.mezeluri.ro/chef-la-tine-acasa

***Despre Elit

Elit reprezintă astăzi una dintre cele mai importante companii de pe piața de produse din carne și mezeluri din România, cu o experiență de 20 ani în acest domeniu. Sub promisiunea de brand ֦Mezeluri cu gust desăvârșit” Elit comercializează o gamă largă de produse și preparate din carne in cadrul urmatoarelor mărci proprii: Elit, Veri, Premia, Promo, Pizzaro, Plin de Carne și Finom.
www.mezeluri.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare