Rămâi conectat

Actualitate

Greii sportului alb din MAI se întrec la Alba Iulia în finala Campionatului de tenis de câmp

Bogdan Presecan

Publicat

în

În perioada 4 – 7 septembrie a.c., la Baza sportivă” Constructorul ” ( Pâclişa) se va desfăşura etapa finală a Campionatului de tenis de câmp  al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În cele patru zile de competiţie, albaiulienii se vor putea delecta cu tenis de înaltă calitate, în cadrul unui eveniment de anvergură organizat de Biroul Coordonare Activităţi Sportive din Centrul Cultural al M.A.I., Prefectura Judeţului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis şi Direcţia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Alba.

Campionatul de Tenis al Ministerului Administraţiei şi Internelor  se organizează pentru toate categoriile de personal salariat, în activitate, al ministerului. Bărbaţii concurează pe trei categorii de vârstă (până la 35 de ani,  35-45 ani, peste 45 de ani), iar femeile în stil open. La turneul final găzduit de municipiul Alba Iulia participă concurenţii care s-au calificat după desfăşurarea primelor două etape, astfel:

– Inspectoratul General al Poliţiei Române va avea 18 reprezentanţi (6 până la 35 de ani, 6 la grupa 35-45 ani şi 6 peste 45 ani);

Elit - Gustul Desăvârșit

– Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române 9 (3+3+3);

– Aparatul Central al M.A.I. 6 (2+2+2);

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ 5 (2+1+2).

La concurenţii menţionaţi anterior se adaugă reprezentanţii prefecturilor (1 până la 35 ani, 1 la categoria 35-45 ani şi 1 la categoria peste 45 ani) care se vor înscrie în concurs. În plus, la această finală vor concura 6 sportivi care s-au clasat pe locurile I-II, în fiecare grupă de vârstă, la Campionatul de Tenis al M.A.I. –  ediţia 2011, astfel:

– până la 35 ani –  Sg. maj. ILIESCU JEAN – I.J.J. Ialomiţa şi  Plt. BUTEANU CRISTIAN – I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud;

– 35-45 ani –  Plt. adj. BUTA ADRIAN – I.J.J. Braşov şi Ag. şef FILIP CONSTANTIN – I.J.P.F. Constanţa

– peste 45 ani – Plt. adj. MANTA NICOLAE – I.J.J. Ialomiţa şi Ag. şef pr. BĂLAN ŞTEFĂNICĂ – I.P.J. Vaslui.

Totodată, sunt aşteptate  6 concurente de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, câte 4 de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi câte două de la Aparatul Central al M.A.I. şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Concurenţii bărbaţi fi repartizaţi prin tragere la sorţi în grupe preliminare cu cap de serie. Aceştia vor fi stabiliţi având în vedere rezultatele obţinute în anii 2009, 2010 şi 2011. În urma desfăşurării jocurilor din cadrul grupelor preliminare, în funcţie de locul ocupat, concurenţii se califică în turneele finale pentru stabilirea locurilor din clasament. Jocurile din grupe din cadrul etapei finale pe Ministerul Administraţiei şi Internelor se vor desfăşura în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Toate partidele se vor desfăşura după sistemul 2 seturi câştigate din 3. În setul decisiv se joacă tie-break până la 10. La categoria femei, sistemul de desfăşurare va fi stabilit la şedinţa tehnică, în funcţie de numărul concurentelor. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face prin victorie directă, setaveraj şi punctaveraj.

Din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor participa la turneu 5 concurenţi. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va fi reprezentată de doamna Fulea Codruţa, Jandarmeria Alba va fi prezentă prin domnul plutonier adjutant şef Emanoil Opriţa – ocupantul locului 5 la ediţia 2011( categoria peste 45 de ani ), iar I.P.J. Alba prin inspector principal de poliţie Farcaşiu Florin Vasile, agent şef principal Florea Marian şi agent Haţegan Radu.

Festivitatea de deschidere va avea loc marţi 3 septembrie a.c., cu începere de la ora 09.00, iar la acest eveniment sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii mass media.  Jocurile sportive se vor desfăşura în fiecare zi în intervalul 09.30 – 13.30 / 15.00 – 19.00 şi pe toată perioada competiţiei accesul publicului în incinta bazei sportive este liber. Vineri, 7 septembrie a.c., începând cu ora 12.30, în cadrul festivităţii de închidere a turneului, concurenţilor clasaţi pe locurile I, II şi III li se vor acorda medalii şi diplome, iar cei de pe locurile IV-VI vor fi răsplătiţi cu diplome.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Angajații bugetari din instituţiile şi autorităţile publice nominalizați în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile precum și cei implicați în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă vor beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, se arată într-un proiect al Ministerului Muncii.

Practic, această majorare se afla deja în lege, diferența este că au fost introduși cei care se ocupă de implementarea PNRR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această majorare se va aplica proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Prevederile nu sunt aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar.

Conform legii, se pot înființa posturi în afara organigramei pe perioadă determinată. Ei bine, potrivit documentului Ministerului Muncii, condițiile de înființare a posturilor în afara organigramei și criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență se va realiza pe baza unui regulament-cadru elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Pentru că vorbim de „procentul de majorare salarială”, de precizat că acestea rămân la fel:

• până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;

• între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;

• între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;

• între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;

• peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

Angajații din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, în loc de majorarea de până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 50%.

“Având în vedere complexitatea și răspunderea activităților desfășurate de Corpul controlorilor delegați, imposibilitatea cooptării controlorilor delegați în echipele de proiect, precum și pentru asigurarea echității la acordarea drepturilor salariale pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, propunem acordarea unei majorări a salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor”, scrie în preambulul documentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO|Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?

Acum două zile prezentam situația dezolantă de pe strada Emil Racoviță, astăzi prezentăm rezultatele prezentării. Pe stradă s-au început lucrări de refacere a drumului deplorabil, iar utilajele au fost puse la loc de mare cinste!

Gropile de pe strada Emil Racoviță au fost acoperite cu piatră și pământ, iar drumul a fost tasat cu compactorul. Locuitorii din zonă nu se mai lasă păcăliți și așteaptă să vadă o schimbare adevărată: ”Nu o mai mușcăm și nu ne mai facem speranțe”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ciuda minusurilor privind lipsa canalizării pe toată strada, respectiv a iluminatului public pe jumătate de stradă, cartierul în devenire se poate mândri cu un lucru! Pe 25% din lungimea străzii dispune de cel mai nou trotuar din oraș, de 2 metri lățime, desigur! Proaspăt ”inaugurat”, trotuarul se oprește la intersecția cu strada Petre Ispirescu, unde de altfel, se termină și asfaltul de pe strada Emil Racoviță.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Meteorologii AMN au emis miercuri, 9 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este vizată zona joasă a județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea