Rămâi conectat

Actualitate

Greii sportului alb din MAI se întrec la Alba Iulia în finala Campionatului de tenis de câmp

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 4 – 7 septembrie a.c., la Baza sportivă” Constructorul ” ( Pâclişa) se va desfăşura etapa finală a Campionatului de tenis de câmp  al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În cele patru zile de competiţie, albaiulienii se vor putea delecta cu tenis de înaltă calitate, în cadrul unui eveniment de anvergură organizat de Biroul Coordonare Activităţi Sportive din Centrul Cultural al M.A.I., Prefectura Judeţului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis şi Direcţia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Alba.

Campionatul de Tenis al Ministerului Administraţiei şi Internelor  se organizează pentru toate categoriile de personal salariat, în activitate, al ministerului. Bărbaţii concurează pe trei categorii de vârstă (până la 35 de ani,  35-45 ani, peste 45 de ani), iar femeile în stil open. La turneul final găzduit de municipiul Alba Iulia participă concurenţii care s-au calificat după desfăşurarea primelor două etape, astfel:

– Inspectoratul General al Poliţiei Române va avea 18 reprezentanţi (6 până la 35 de ani, 6 la grupa 35-45 ani şi 6 peste 45 ani);

– Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române 9 (3+3+3);

– Aparatul Central al M.A.I. 6 (2+2+2);

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ 5 (2+1+2).

La concurenţii menţionaţi anterior se adaugă reprezentanţii prefecturilor (1 până la 35 ani, 1 la categoria 35-45 ani şi 1 la categoria peste 45 ani) care se vor înscrie în concurs. În plus, la această finală vor concura 6 sportivi care s-au clasat pe locurile I-II, în fiecare grupă de vârstă, la Campionatul de Tenis al M.A.I. –  ediţia 2011, astfel:

– până la 35 ani –  Sg. maj. ILIESCU JEAN – I.J.J. Ialomiţa şi  Plt. BUTEANU CRISTIAN – I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud;

– 35-45 ani –  Plt. adj. BUTA ADRIAN – I.J.J. Braşov şi Ag. şef FILIP CONSTANTIN – I.J.P.F. Constanţa

– peste 45 ani – Plt. adj. MANTA NICOLAE – I.J.J. Ialomiţa şi Ag. şef pr. BĂLAN ŞTEFĂNICĂ – I.P.J. Vaslui.

Totodată, sunt aşteptate  6 concurente de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, câte 4 de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi câte două de la Aparatul Central al M.A.I. şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Concurenţii bărbaţi fi repartizaţi prin tragere la sorţi în grupe preliminare cu cap de serie. Aceştia vor fi stabiliţi având în vedere rezultatele obţinute în anii 2009, 2010 şi 2011. În urma desfăşurării jocurilor din cadrul grupelor preliminare, în funcţie de locul ocupat, concurenţii se califică în turneele finale pentru stabilirea locurilor din clasament. Jocurile din grupe din cadrul etapei finale pe Ministerul Administraţiei şi Internelor se vor desfăşura în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Toate partidele se vor desfăşura după sistemul 2 seturi câştigate din 3. În setul decisiv se joacă tie-break până la 10. La categoria femei, sistemul de desfăşurare va fi stabilit la şedinţa tehnică, în funcţie de numărul concurentelor. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face prin victorie directă, setaveraj şi punctaveraj.

Din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor participa la turneu 5 concurenţi. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va fi reprezentată de doamna Fulea Codruţa, Jandarmeria Alba va fi prezentă prin domnul plutonier adjutant şef Emanoil Opriţa – ocupantul locului 5 la ediţia 2011( categoria peste 45 de ani ), iar I.P.J. Alba prin inspector principal de poliţie Farcaşiu Florin Vasile, agent şef principal Florea Marian şi agent Haţegan Radu.

Festivitatea de deschidere va avea loc marţi 3 septembrie a.c., cu începere de la ora 09.00, iar la acest eveniment sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii mass media.  Jocurile sportive se vor desfăşura în fiecare zi în intervalul 09.30 – 13.30 / 15.00 – 19.00 şi pe toată perioada competiţiei accesul publicului în incinta bazei sportive este liber. Vineri, 7 septembrie a.c., începând cu ora 12.30, în cadrul festivităţii de închidere a turneului, concurenţilor clasaţi pe locurile I, II şi III li se vor acorda medalii şi diplome, iar cei de pe locurile IV-VI vor fi răsplătiţi cu diplome.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea