Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gravidele sau persoanele însoţite de copii de până la 5 ani au prioritate la casierii. Legea a fost promulgată astăzi!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gravidele sau persoanele însoţite de copii de până la 5 ani au prioritate la casierii. Legea a fost promulgată astăzi!

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează accesul prioritar pentru femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casieriile și ghișeele entităților publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea. Actul normativ urmărește să ofere această prioritate în procesele de servicii și la locurile de parcare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Legea prevede că femeile gravide și persoanele însoțite de copii mici au prioritate la casierii și ghișeele entităților publice și private, cu excepția situațiilor în care există facilități speciale pentru aceste categorii de persoane.

De asemenea, legea impune entităților publice și private să afișeze cu claritate în locurile de prestare a serviciilor, precum și la locurile de parcare, informații referitoare la accesul prioritar acordat femeilor gravide și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Pe de altă parte, legea prevede sancțiuni pentru nerespectarea acestor dispoziții, cu amenzi care pot varia între 200 și 10.000 de lei, în funcție de gravitatea încălcărilor.

Această lege urmărește să ofere un tratament mai adecvat și respectuos pentru femeile gravide și familiile cu copii mici în diverse contexte publice și private, precum instituții guvernamentale, magazine și locuri de parcare, pentru a sprijini aceste categorii de persoane în necesitățile lor speciale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea