Rămâi conectat

Actualitate

Gratuități pentru elevi în anul şcolar 2023-2024: Bilete cu reducere 100% pentru călătoriile cu trenul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gratuități pentru elevi în anul şcolar 2023-2024: Bilete cu reducere 100% pentru călătoriile cu trenul

Pe tot parcursul anului şcolar 2023-2024, elevii vor beneficia de bilete cu reducere 100% pentru călătoriile cu trenul, la clasa a II-a, indiferent de distanţă.

Călătoriile cu trenul în țară, la clasa a II-a, vor fi gratuite pentru elevi pe tot parcursul anului şcolar 2023-2024, indiferent de distanță, după cum prevede Hotărârea de Guvern pusă în consultare publică de către Ministerul Educației.

Astfel, potrivit documentului, toţi elevii beneficiază, pe tot parcursul anului școlar, de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, precum şi pentru transportul naval.

În ceea ce priveşte călătoria la vagonul tip cuşetă sau la clasa I, elevii vor plăti diferențele tarifare. „Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă sau la clasa I, elevii vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I, supliment de pat/cuşetă, după caz”, scrie în proiectul de act normativ.
Mai mult decât atât, elevii vor beneficia de bilete cu reducere 100% şi la transportul cu metroul, pe baza de abonament lunar, în tot parcursul anului școlar.

Abonamentele lunare gratuite pentru elevi se vor elibera prin casieriile din stațiile de metrou, pe suport card contactless reîncărcabil, în baza confirmării/validării calității de elev, scrie antena3.ro

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare. Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea