Rămâi conectat

Actualitate

Grădinițele și școlile s-ar putea REDESCHIDE gradual, indiferent de RATA de infectare. Decizia, sub analiza autorităților

Ziarul Unirea

Publicat

în

În funcție de analizele de parcurs, ar putea fi redeschise și clasele a VIII-a și a XII-a, conform surselor Edupedu.ro.

Acestea au confirmat că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Discuțiile vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis, în conatrapartidă, mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni.

Cel mai recent, Italia a decis ca doar elevii de liceu să treacă 100% la învăţământ la distanţă, în timp ce copiii de grădiniță și școală primară și gimnazială continuă să meargă la cursuri. Dar guvernul a mai decis ca mall-urile să fie închise în week-end, a impus limite de mobilitate între regiunile expuse riscului, muzeele, sălile de bingo și sălile de pariuri să fie închise, mijloacele de transport public vor putea circula la 50% din capacitatea maximă şi circulația persoanelor va fi limitată seara (sursa și detalii).

Tot începând de marți, Austria intră în carantină parţială cel puţin patru săptămâni, dar majoritatea şcolilor urmează să rămână deschise, relatează Agerpres. Măsurile intră în vigoare în timp ce capitala Viena a fost blocată în mare parte, după atacul terorist comis luni. La nivel naţional, restaurantele, barurile şi aproape toate instituţiile culturale şi de agrement urmează să se închidă, iar oamenii nu ar trebui să-şi părăsească locuinţele între 20:00 şi 6:00 (19:00 şi 5:00 GMT), cu excepţia cazului în care au un motiv întemeiat.

Guvernul Greciei a anunțat în urmă cu o zi că în județele Salonic și Serres vor intra în vigoare măsuri de restricție extrem de dure din cauza numărului mare de infecții cu Covid-10. Deși libertatea de mișcare va fi restricționată sever, școlile din cele două județe rămân deschise.

Anglia, Portugalia, Franța, Belgia și Germania au impus și ele săptămâna trecută restricții dure pentru combaterea pandemiei, dar mențin deschise școlile. Belgia a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită cu două săptămâni, după care copiii revin în școli.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea