Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Grădinița cu program normal din Aiud va fi modernizată și dotată: Licitația, lansată în SEAP

FURDUI Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Grădinița cu program normal din Aiud va fi modernizată și dotată: Licitația, lansată în SEAP

Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de lucrări din fonduri locale, inclusiv dotări pentru obiectivul „Grădiniță cu program normal municipiul Aiud, județ Albă”. Valoarea totală estimată a investiției este de 149.999,92 de lei, fără TVA.

Spațiile actuale sunt subdimensionate, nu dispun de utilități, nu corespund normelor educaționale de igienă, sănătate, confort, etc. De aceea este oportun și necesar a se crea spații proprii pentru învățământul preșcolar, spații care să corespundă tuturor normelor.

Se vor execută următoarele lucrări :

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024
  • sistematizare verticală
  • spați verzi
  • drumuri, alei, platforme
  • amenajare teren în incintă – loc de joacă, groapă cu nisip;
  • împrejmuiri și punct gospodăresc
  • branșamente: apă, electric, gaz, utilaje și echipamente de contorizare
  • dotări PSI.

Terenul incintei va fi sistematizat ținând cont atât de vecinătăți, cât și de posibilitatea de dirijare a apelor meteorice de pe alei și platforme.

Se amenajează spații verzi cu iarbă, arbori și arbuști ornamentali pentru separarea zonelor funcționale din incinta. Gazonul se va face după terminarea lucrărilor, terenul se va curată de resturi se va nivela apoi se așterne un strat de cca 10 cm de pământ fertil – sol negru. Se va alege o compoziție de gazon rezistent atât la călcare cu piciorul cât și la soare puternic.

Aleile și platformele pietonale se vor execută din pavaj de dale autoblocante prefabricate din beton și încadrate cu borduri prefabricate de 10 x 15 cm pe fundație din beton simplu format 10 x 20 cm.

În incinta se propune amenajarea locului de recreere pentru copii ce va cuprinde: loc de joacă, groapă cu nisip, zona verde.

Se propune un loc de joacă cu strat de uzură din dale de cauciuc ce oferă o suprafața antiderapantă și antitrauma (absorb șocurile mecanice) cu un coeficient de amortizare de 40 %. Plăcile se pot monta pe beton sau nisip. Montarea lor pe beton se face prin lipire cu un adeziv special sau prin îmbinare între ele cu dibluri de plastic.

În vecinătatea grădiniței se amplasează un punct cu dotări PSI de intervenție prevăzut cu toate accesoriile necesare conform normelor în vigoare pentru acest gen de clădiri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Crăciunelu de Jos: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Crăciunelu de Jos: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni, 27 mai 2024, în localitatea Crăciunelu de Jos. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Citește și: Incident rutier la Alba Iulia: Țeavă de gaz acroșată de un autoturism pe strada Petru Dobra Garda de intervenție Blaj intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea