Rămâi conectat

Actualitate

Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Ministerul Educaţiei a început revizuirea programelor şcolare

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le transmite părinţilor care au iniţiat campania Ghiozdane mai uşoare pentru elevi, că i-a auzit şi că va ţine cont de dorinţa lor. Ministerul Educaţiei a început revizuirea programelor şcolare de la clasa I până la clasa a XII-a. Informaţiile redundante vor fi eliminate din manualele şcolare, a dat asigurări ministrul Educaţiei.

Într-adevăr este o mare problemă care afectează sănătatea copiilor în primul rând,pentru că un ghiozdan foarte greu are repercusiuni asupra coloanei vertebrale. Eu cred că avem, în primul rând, manuale școlare care sunt foarte voluminoase. Din acest punct de vedere am lansat un proiect care va face o evaluare și o revizuire a tuturor programelor școlare până în clasa a XII-a. Mai concret, această revizuire va verifica două lucruri importante: primul corespondența între competențele pe care trebuie să le atingă elevii în urma procesului de învățare și conținuturile care sunt prezente în manualele actuale. A doua evaluare va fi pe orizontală între programele școlare și manualele școlare din clasa I până într-a XII-a, astfel încât să putem elimina redundanțele care există”, a spus Pavel Năstase. 

Ministerul Educației lucrează la o nouă lege a educației, care va ajunge în Parlament la începutul anului următor. Din cele 365 de articole ale actualei legi au fost modificate 152, a precizat ministrul.

Calendar de lucru cu următoarele etape:

  • aprilie – mai 2017 – realizarea unei sinteze a consultărilor anterioare;
  • iunie – noiembrie 2017 – evaluarea Sistemului Naţional de Educaţie (Starea Educaţiei);
  • noiembrie – decembrie 2017 – asumarea opţiunilor majore ale educaţiei;
  • ianuarie – februarie 2018 – elaborarea proiectului noii legi a educaţiei (sub coordonarea unui grup de lucru constituit la nivelul MEN);
  • martie – mai 2018 – dezbateri publice;
  • iunie – septembrie 2018 – dezbaterea proiectului de lege în Parlament.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea