Rămâi conectat

Curier Județean

Gheorghe Bora: „Actuala administraţie locală din Baia de Arieş este într-o stare de hibernare”

Publicat

în

Fostul primar al localităţii Baia de Arieş, Gheorghe Bora, aduce acuzaţii actualei administraţii locale cu privire la activitatea pe care aceştia au avut-o în perioada scursă de la alegerile locale.

Vă prezentăm conţinutul unui comunicat de presă remis de fostul edil şef din Baia de Arieş:

Clarificări privind implementarea proiectului Restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap la nivelul judeţului Alba – Centru de îngrijire şi asistenţă Baia de Arieş.

Electrica Furnizare Discount

Obiectiv de importanţă majoră pentru localitatea noastră având în vedere locurile de muncă care se vor crea graţie eforturilor depuse din martie 2009 incoace de subsemnatul, Consiliul Judeţean prin dl. preşedinte Ion Dumitrel, dl director al D.G.A.S.P.C. Alba, dl. Chirilă Sorin, dl. deputat Corneliu Olar şi nu în ultimul rând dl. senator alexandru Pereş. Vreau să mulţumesc în general întregii echipe PD-L care a fost alături de mine în greutăţile pe care le-am întâmpinat în toată această perioadă.

Spun aceste lucruri pentru că am avut o permanentă rezistenţă din partea celor care se află acum la conducerea Primăriei oraş Baia de Arieş, membrii „marcanţi” ai USL din localitatea noastră, în speţă dl. Mîrzan Silviu, Pitea Vasile, Toader Cristin, care începând de la identificarea terenului (teren care se afla în proprietatea Bisericii Ortodoxe din localitate) şi până la aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare de la Consiliul Local al oraşului Baia de Arieş către D.G.A.S.P.C. Alba au fost constant împotrivă, argumentul dat de veşnicul „manipulator public” dl. Mîrzan Silviu fiind că „nu ne mai trebuie în Baia de Arieş un centru de bolunzi, că sîntem destui”.

Spun că eforturile au fost mari, având în vedere împotrivirea celor menţionaţi ai altora, aşa încât a trebuit să se convoace  două şedinţe de Consiliu Parohial (la prima şedinţă în urma intervenţiei d-lui Mîrzan Silviu şi Pitea Vasile consilierii Parohiali au votat majoritatea împotrivă, deşi la început au fost incitaţi de ceea ce urma să se facă pe acest teren), a trebuit să ajung de două ori la Preasfinţitul Andrei pentru a-i lămuri pe domnii consilieri despre importanţa acestui obiectiv şi necesitatea ca terenul să treacă în domeniul public al oraşului. Pe această cale mulţumesc Episcopiei Alba Iulia, Preasfinţitului Andrei pentru înţelegere. A urmat apoi proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare a terenului către Direcţia pentru Protecţia Copilului Alba , unde aceiaşi consilieri USL s-au abţinut (vot împotrivă), dar la limită, proiectul a trecut. (…)

Menţionez că aceiaşi atitudine „de a nu se face” au avut-o aceşti consilieri faţă de modernizarea Casei de Cultură din localitate, înfiinţarea Centrului pentru Persoane Vârstnice, funcţionarea Centrului de Permanenţă Baia de Arieş, investiţii care au ajuns la cca 700 miliarde ROL şi datorită cărora „edilii” Pandor Traian şi Mîrzan Silviu stau liniştiţi deoarece vorba lor „Ce să mai facem, că a făcut Bora şi Dumitrel tot!”.

Da, s-au făcut multe lucruri bune în Baia de Arieş în timpul guvernării PDL-iste, dar mai sunt multe, multe lucruri de realizat, aşa încât îi rog pe cei doi şi consilierii lor să renunţe la starea de hibernare, de populism continuu şi să se apuce şi de administrarea oraşului nostru, să realizeze, să aducă bani, nu 100% cât am adus eu, dar măcar 10%, pentru că de promis au promis multe şi îi mai rog un lucru: să nu-şi mai asume merite pe care nu le au, oricât tupeu ar avea, să se laude cu ceea ce vor face ei pentru că până acum nu au făcut nimic, ci dimpotrivă s-au pierdut finanţări precum „îndiguire Valea Hărmănesei”, asfaltare Valea Hărmănesei, Valea Ciorii, Ţarina, etc. datorită măsurilor de reducere a investiţiilor luate de guvernul Ponta (USL).”

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, participă la exercițiul multinațional IEL MILU, în Georgia: Antrenamente pentru misiuni geniste

Publicat

în

Militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, participă la exercițiul multinațional IEL MILU, în Georgia: Antrenamente pentru misiuni geniste

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2021, 8 cadre militare din statul major al Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, sub conducerea comandantului batalionului, locotenent colonel Brok Ludovic Ștefan participă alături de militari din Georgia, Bulgaria și Croația la exercițiul multinațional ”IEL MILU GEO 2021” ce se desfășoară în facilitățile de instruire ale Joint Training and Evaluation Centre (JTEC) din capitala Georgiei, Tibilisi.

Exercițiul, aflat la cea de a 17-a ediție, în care România este națiune lider, are ca obiectiv principal antrenarea pentru organizarea, planificarea și executarea misiunilor privind sprijinul genistic pentru infrastructura de logistică , conform scenariului propus de națiunea gazdă.

Electrica Furnizare Discount

Coordonarea exercițiului a fost realizată de către comandantul Batalionului 52 Geniu ”Tisa” din Satu Mare, locotenent colonelul Păcurar Marius, care a participat începând cu anul 2011 la 13 exerciții cu structura IEL MILU.

Instruirea în comun reprezintă o bună oportunitate pentru dezvoltarea abilităţilor comandanţilor de subunități de a conduce și executa sub comandă multinațională un spectru larg de misiuni de sprijin genistic în conformitate cu Memorandumul de Înțelegere dintre cele 4 țări participante, perfecţionarea procedurilor de comandă-control dar și întărirea relaţiilor de colaborare cu partenerii străini.

Rolul inițiativei IEL MILU este acela de a participa la operații NATO, ca parte a unei forțe multinaționale, cu capabilități de geniu privind construcția, repararea și menținerea viabilității drumurilor și podurilor militare, construcția de helipad-uri și platforme pentru cartiruire, aprovizionarea cu energie electrică și sprijin EOD.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Publicat

în

Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Într-o atmosferă veselă, luni seara, pe bulevardul central al orașului Cugir zeci de localnici au venit să asiste la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și să se bucure de evenimentele consacrate sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost prilej de sărbătoare pentru cugireni, care au ieșit în număr mare în centrul orașului.

Bradul natural a fost împodobit cu instalații, iar aproape de el se află un pod de lumini. De asemenea, în fața Catedralei și a bradului, a fost amplasată o instalație de lumini sub forma anului care va veni, 2022.

Electrica Furnizare Discount

După un an în care prezența publicului nu a fost permisă din cauza pandemiei, cugirenii pot să se bucure din nou de spiritul sărbătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Publicat

în

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, va alerga, miercuri, 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deja a devenit o tradiție ca de Ziua Națională, sportivul aiudean să alerge cei aproximativ 30 de kilometri dintre Aiud şi Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Pe 1 Decembrie voi alerga de la Aiud la Alba Iulia. Cine vrea să se alăture dimineata la 8 plec din fata primăriei Aiud. Voi purta tricoul INVICTUS în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei!”, a scris Levi pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare