Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Gheorghe Bora: „Actuala administraţie locală din Baia de Arieş este într-o stare de hibernare”

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Fostul primar al localităţii Baia de Arieş, Gheorghe Bora, aduce acuzaţii actualei administraţii locale cu privire la activitatea pe care aceştia au avut-o în perioada scursă de la alegerile locale.

Vă prezentăm conţinutul unui comunicat de presă remis de fostul edil şef din Baia de Arieş:

Clarificări privind implementarea proiectului Restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap la nivelul judeţului Alba – Centru de îngrijire şi asistenţă Baia de Arieş.

Obiectiv de importanţă majoră pentru localitatea noastră având în vedere locurile de muncă care se vor crea graţie eforturilor depuse din martie 2009 incoace de subsemnatul, Consiliul Judeţean prin dl. preşedinte Ion Dumitrel, dl director al D.G.A.S.P.C. Alba, dl. Chirilă Sorin, dl. deputat Corneliu Olar şi nu în ultimul rând dl. senator alexandru Pereş. Vreau să mulţumesc în general întregii echipe PD-L care a fost alături de mine în greutăţile pe care le-am întâmpinat în toată această perioadă.

Spun aceste lucruri pentru că am avut o permanentă rezistenţă din partea celor care se află acum la conducerea Primăriei oraş Baia de Arieş, membrii „marcanţi” ai USL din localitatea noastră, în speţă dl. Mîrzan Silviu, Pitea Vasile, Toader Cristin, care începând de la identificarea terenului (teren care se afla în proprietatea Bisericii Ortodoxe din localitate) şi până la aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare de la Consiliul Local al oraşului Baia de Arieş către D.G.A.S.P.C. Alba au fost constant împotrivă, argumentul dat de veşnicul „manipulator public” dl. Mîrzan Silviu fiind că „nu ne mai trebuie în Baia de Arieş un centru de bolunzi, că sîntem destui”.

Spun că eforturile au fost mari, având în vedere împotrivirea celor menţionaţi ai altora, aşa încât a trebuit să se convoace  două şedinţe de Consiliu Parohial (la prima şedinţă în urma intervenţiei d-lui Mîrzan Silviu şi Pitea Vasile consilierii Parohiali au votat majoritatea împotrivă, deşi la început au fost incitaţi de ceea ce urma să se facă pe acest teren), a trebuit să ajung de două ori la Preasfinţitul Andrei pentru a-i lămuri pe domnii consilieri despre importanţa acestui obiectiv şi necesitatea ca terenul să treacă în domeniul public al oraşului. Pe această cale mulţumesc Episcopiei Alba Iulia, Preasfinţitului Andrei pentru înţelegere. A urmat apoi proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare a terenului către Direcţia pentru Protecţia Copilului Alba , unde aceiaşi consilieri USL s-au abţinut (vot împotrivă), dar la limită, proiectul a trecut. (…)

Menţionez că aceiaşi atitudine „de a nu se face” au avut-o aceşti consilieri faţă de modernizarea Casei de Cultură din localitate, înfiinţarea Centrului pentru Persoane Vârstnice, funcţionarea Centrului de Permanenţă Baia de Arieş, investiţii care au ajuns la cca 700 miliarde ROL şi datorită cărora „edilii” Pandor Traian şi Mîrzan Silviu stau liniştiţi deoarece vorba lor „Ce să mai facem, că a făcut Bora şi Dumitrel tot!”.

Da, s-au făcut multe lucruri bune în Baia de Arieş în timpul guvernării PDL-iste, dar mai sunt multe, multe lucruri de realizat, aşa încât îi rog pe cei doi şi consilierii lor să renunţe la starea de hibernare, de populism continuu şi să se apuce şi de administrarea oraşului nostru, să realizeze, să aducă bani, nu 100% cât am adus eu, dar măcar 10%, pentru că de promis au promis multe şi îi mai rog un lucru: să nu-şi mai asume merite pe care nu le au, oricât tupeu ar avea, să se laude cu ceea ce vor face ei pentru că până acum nu au făcut nimic, ci dimpotrivă s-au pierdut finanţări precum „îndiguire Valea Hărmănesei”, asfaltare Valea Hărmănesei, Valea Ciorii, Ţarina, etc. datorită măsurilor de reducere a investiţiilor luate de guvernul Ponta (USL).”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

APEL UMANITAR pentru o femeie din Arieșeni, rămasă fără acoperișul casei în urma unui incendiu

Bogdan Ilea

Publicat

în

APEL UMANITAR pentru o femeie din Arieșeni, rămasă fără acoperișul casei în urma unui incendiu Ieri, 18 mai, o femeie din Arieșeni a rămas fără acoperișul casei, după ce acesta a ars în urma unui incendiu. Un apel umanitar a fost lansat pentru Mariana Călătean, în speranța că anumite lucruri s-ar putea repara.  Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea