Rămâi conectat

Curier Județean

Gheorghe Bora: „Actuala administraţie locală din Baia de Arieş este într-o stare de hibernare”

Alexandra Mates

Publicat

în

Fostul primar al localităţii Baia de Arieş, Gheorghe Bora, aduce acuzaţii actualei administraţii locale cu privire la activitatea pe care aceştia au avut-o în perioada scursă de la alegerile locale.

Vă prezentăm conţinutul unui comunicat de presă remis de fostul edil şef din Baia de Arieş:

Clarificări privind implementarea proiectului Restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap la nivelul judeţului Alba – Centru de îngrijire şi asistenţă Baia de Arieş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectiv de importanţă majoră pentru localitatea noastră având în vedere locurile de muncă care se vor crea graţie eforturilor depuse din martie 2009 incoace de subsemnatul, Consiliul Judeţean prin dl. preşedinte Ion Dumitrel, dl director al D.G.A.S.P.C. Alba, dl. Chirilă Sorin, dl. deputat Corneliu Olar şi nu în ultimul rând dl. senator alexandru Pereş. Vreau să mulţumesc în general întregii echipe PD-L care a fost alături de mine în greutăţile pe care le-am întâmpinat în toată această perioadă.

Spun aceste lucruri pentru că am avut o permanentă rezistenţă din partea celor care se află acum la conducerea Primăriei oraş Baia de Arieş, membrii „marcanţi” ai USL din localitatea noastră, în speţă dl. Mîrzan Silviu, Pitea Vasile, Toader Cristin, care începând de la identificarea terenului (teren care se afla în proprietatea Bisericii Ortodoxe din localitate) şi până la aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare de la Consiliul Local al oraşului Baia de Arieş către D.G.A.S.P.C. Alba au fost constant împotrivă, argumentul dat de veşnicul „manipulator public” dl. Mîrzan Silviu fiind că „nu ne mai trebuie în Baia de Arieş un centru de bolunzi, că sîntem destui”.

Spun că eforturile au fost mari, având în vedere împotrivirea celor menţionaţi ai altora, aşa încât a trebuit să se convoace  două şedinţe de Consiliu Parohial (la prima şedinţă în urma intervenţiei d-lui Mîrzan Silviu şi Pitea Vasile consilierii Parohiali au votat majoritatea împotrivă, deşi la început au fost incitaţi de ceea ce urma să se facă pe acest teren), a trebuit să ajung de două ori la Preasfinţitul Andrei pentru a-i lămuri pe domnii consilieri despre importanţa acestui obiectiv şi necesitatea ca terenul să treacă în domeniul public al oraşului. Pe această cale mulţumesc Episcopiei Alba Iulia, Preasfinţitului Andrei pentru înţelegere. A urmat apoi proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de transmitere a dreptului de administrare a terenului către Direcţia pentru Protecţia Copilului Alba , unde aceiaşi consilieri USL s-au abţinut (vot împotrivă), dar la limită, proiectul a trecut. (…)

Menţionez că aceiaşi atitudine „de a nu se face” au avut-o aceşti consilieri faţă de modernizarea Casei de Cultură din localitate, înfiinţarea Centrului pentru Persoane Vârstnice, funcţionarea Centrului de Permanenţă Baia de Arieş, investiţii care au ajuns la cca 700 miliarde ROL şi datorită cărora „edilii” Pandor Traian şi Mîrzan Silviu stau liniştiţi deoarece vorba lor „Ce să mai facem, că a făcut Bora şi Dumitrel tot!”.

Da, s-au făcut multe lucruri bune în Baia de Arieş în timpul guvernării PDL-iste, dar mai sunt multe, multe lucruri de realizat, aşa încât îi rog pe cei doi şi consilierii lor să renunţe la starea de hibernare, de populism continuu şi să se apuce şi de administrarea oraşului nostru, să realizeze, să aducă bani, nu 100% cât am adus eu, dar măcar 10%, pentru că de promis au promis multe şi îi mai rog un lucru: să nu-şi mai asume merite pe care nu le au, oricât tupeu ar avea, să se laude cu ceea ce vor face ei pentru că până acum nu au făcut nimic, ci dimpotrivă s-au pierdut finanţări precum „îndiguire Valea Hărmănesei”, asfaltare Valea Hărmănesei, Valea Ciorii, Ţarina, etc. datorită măsurilor de reducere a investiţiilor luate de guvernul Ponta (USL).”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea