Rămâi conectat

Sport

George Neagu, preparatorul fizic din Liga 1 ce a ajuns la Metalurgistul Cugir: “Încercăm să facem lucrurile profesionist”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu activitate în Liga 1 în ultimii 3 ani, la cluburi precum Dunărea Călărași, Astra Giurgiu, Hermannstadt și Dinamo, preparatorul fizic George Neagu (36 de ani) a acceptat să se implice, din această vară, la Metalurgistul Cugir.

În această colaborare a contat enorm fapul că l-a avut coechiper în trecut, la Minerul Lupeni și Internațional Curtea de Argeș, pe Lucian Itu, antrenorul-jucător al grupării de sub Drăgana (împotriva căruia a și jucat în Liga a 2-a, prin 2009, într-o confruntare CS Mioveni – Internațional Curtea de Argeș). Cu toate că după despărțirea de “câinii roșii” a mai avut propuneri de la formații din Liga 1 și Liga a 2-a, a preferat, pentru moment, să lucreze la divizionara terță din Cugir, aproape de Orăștie, localitatea unde este stabilit.

Sunt două aspecte ce m-au determinat să vin la Metalurgistul. În primul rând am vrut să fiu alături de familie, să stau cât mai mult acasă, din acest motiv refuzând alte echipe din eșaloanele superioare, ale căror nume nu le amintesc, din respect pentru colegii mei. Itu este, cum se spune, «fratele meu», iar Cugirul mi-a solicitat sprijinul”, a explicat fostul fundaș stânga, ce a strâns 54 de partide pe prima scenă, pentru Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Tg. Jiu și ACS Poli Timișoara.

*Gust amar la Dinamo

Extrem de apreciat de jucătorii de la Dinamo pentru metodele sale de lucru, George Neagu a preferat însă să plece de la formația din Capitală, cele petrecute în ultimele luni lăsându-i un gust amar.

“Am fost deranjat de felul cum s-a comportat Dinamo față de jucători. Au intrat în insolvență cu atâtea restanțe, deșii jucătorii au dus greul și au arătat caracter. Fotbaliștii sunt nemulțumiți, vor să plece, acum nu mai pot să ajut”, a explicat George Neagu.

*Metode de ultima generație

De trei ani la nivelul primei scene, unde și-a început activitatea, colaborând cu antrenori precum Dan Alexa, Cosmin Contra, Eugen Neagoe, Gheorghe Mulțescu, Adrian Mihalcea sau Dusan Uhrin, noul preparator fizic al “roș-albaștrilor” susține că este inutilă o comparație între Liga 1 și Liga a 3-a.

“Nu are sens o asemenea discuție. La Cugir este un club bine organizat pentru acest nivel, cu oameni preocupați și jucători dispuși la muncă. Lucian Itu îmi este prieten foarte bun, discutăm despre toate aspectele. Aplicăm un alt tip de metodă de lucru, să ridicăm nivelul, să lucrăm cât se poate de profesionist”, a explicat George, adept declarat al acumulărilor fizice prin exerciții cu mingea. Pe lângă specificitatea pregătirii fizice la formația de seniori, George Neagu va avea la Cugir atribuții și la nivelul Centrului de copii și juniori.

Clubul vrea să dezvolte acest sector juvenil, să reamenajeze terenurile de antrenament, să atragă copii”, a explicat Neagu, care în trecut a mai activat episodic la Metalurgistul. “Am mai fost anul trecut, dar și în luna februarie, când mi s-a cerut ajutorul și am putut. Jucătorii m-au primit «OK». Încercm să facem lucrurile profesionist, apelăm la metode moderne, îi monitorizăm în permanență”, a menționat Neagu.

*Pulstestere și teste “Vameval”

Pe perioada ședințelor de antrenamente și a jocurilor, Șuteu și compania sunt monitorizați cu pulstestere, iar în această săptămână fotbaliștii au trecut testul “Vameval” (de capacitate aerobă), remarcat la acest capitol fiind mijlocașul Cristian Cocan (cu parametri apropiați de Liga 1).

Sunt lucruri după care ne ghidăm, testăm și apoi toate rezultatele le stocăm într-un «cloud», în laptop, și avem mereu control, termeni de referință, știm la ce să ne raportăm, unde trebuie să aprofundăm, care ar fi ritmul pregătirii”, a mai spus George Neagu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea