Ziarul Unirea

Geografii se vor forma pe domenii moderne ale geografiei actuale

Facultatea de Geografie a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca derulează un proiect de interes major pentru profesorii de geografie, cu titlul: „GeoSpace: Centrul de Geomatică destinat pregătirii complementare a cadrelor didactice din domeniul geografiei”, finanţat din fonduri europene. Proiectul se adresează profesorilor de geografie din cele 12 judeţe ale regiunilor de dezvoltare Nord-Vest şi Centru, din care face parte şi Alba, ne-a informat prof. Marcel Arăboaei, care predă geografia la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.
Obiectivul general al proiectului constă în formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice în domeniul geografiei, prin furnizarea unor module de perfecţionare şi elaborarea de curriculum, urmărindu-se îmbunătăţirea capacităţii profesorilor de a utiliza metode de predare-învăţare cu ajutorul instrumentelor software şi dezvoltarea în rândul elevilor a competenţelor-cheie şi profesionale în observarea Pământului, în extragerea informaţiei geografice din imagini satelitare, a introducerii GIS-ului în măsurători şi reprezentări cartografice moderne.
În vederea demarării acestui proiect, în 17 februarie, de la ora 15.00, profesorii de geografie din Alba vor avea o întâlnire cu reprezentnţii Facultăţii de Geografie din Cluj-Napoca în sala multimedia a Colegiului Naţional „HCC”, pentru prezentarea proiectului în judeţul Alba.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419