Rămâi conectat

Ştirea zilei

Geografii se vor forma pe domenii moderne ale geografiei actuale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Facultatea de Geografie a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca derulează un proiect de interes major pentru profesorii de geografie, cu titlul: „GeoSpace: Centrul de Geomatică destinat pregătirii complementare a cadrelor didactice din domeniul geografiei”, finanţat din fonduri europene. Proiectul se adresează profesorilor de geografie din cele 12 judeţe ale regiunilor de dezvoltare Nord-Vest şi Centru, din care face parte şi Alba, ne-a informat prof. Marcel Arăboaei, care predă geografia la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.
Obiectivul general al proiectului constă în formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice în domeniul geografiei, prin furnizarea unor module de perfecţionare şi elaborarea de curriculum, urmărindu-se îmbunătăţirea capacităţii profesorilor de a utiliza metode de predare-învăţare cu ajutorul instrumentelor software şi dezvoltarea în rândul elevilor a competenţelor-cheie şi profesionale în observarea Pământului, în extragerea informaţiei geografice din imagini satelitare, a introducerii GIS-ului în măsurători şi reprezentări cartografice moderne.
În vederea demarării acestui proiect, în 17 februarie, de la ora 15.00, profesorii de geografie din Alba vor avea o întâlnire cu reprezentnţii Facultăţii de Geografie din Cluj-Napoca în sala multimedia a Colegiului Naţional „HCC”, pentru prezentarea proiectului în judeţul Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea