Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Gârda de Sus, comună SMART: Licitația de peste 1.5 MILIOANE de lei pentru soluții IT și echipamente hardware, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gârda de Sus, comună SMART: Licitația de peste 1.5 MILIOANE de lei pentru soluții IT și echipamente hardware, lansată în SEAP

Primăria comunei Gârda de Sus a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor publice pentru creșterea calității vieții cetățenilor din comuna Gârda de Sus prin digitalizare”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.598.745.28 de lei.

Dezvoltarea limitată a tehnologiei informației și comunicațiilor, cât și gradul redus de acces la serviciile de internet constituie obstacole majore în tranziția către economia cunoașterii și digitalizare, în contextul în care Comuna Garda de Sus, jud. Alba este axat pe atragerea investitorilor și creșterea bunăstării locuitorilor.

Strategia de dezvoltare a Comunei Garda de Susreprezintă consolidarea simultană și într-un mod corect, a tuturor problemelor și intereselor relevante pentru dezvoltarea locală. O asemenea abordare integrată a dezvoltării teritoriale este esențială pentru construcția unei comunități durabile din punct de vedere cultural, social, ecologic și economic.

Un alt obiectiv specific este cel de implementare a elementelor specifice comunitatilor inteligente (similar Smart Village): iluminat public eficient, construcții sustenabile, producție inteligentă, rețele de comunicare/date de tip smart, gestionarea inteligentă a utilităților, a sistemelor de colectare a deșeurilor.

Statistic, 80% dintre angajaţi consumă în medie 30 de minute pe zi căutând informaţii. Orice îmbunatățire, cât de mică, are un efect de multiplicare exponențial.

Prin folosirea unei soluții informatizate de gestiune a documentelor, timpii de regăsire a informației scad cu cel puțin 50%, iar aprobarea documentelor poate fi urmărita în timp real. Primaria Comunei Garda de Sus, jud. Alba are un număr de 17 angajati și este organizată astfel:

  • Primar
  • Consiliul Local
  • Birou Viceprimar
  • Secretar General
  • Compartiment Urbanism și Amenajarea Teritoriului
  • Birou Buget Contabilitate, Salarizare, Achiziții Publice, Programe, Prognoze
  • Compartiment Situații de Urgență
  • Consilierul Primarului
  • Compartiment Asistență socială
  • Compartiment Juridic
  • Birou Agricol, Deservirea Domeniului Public și Privat al UAT
  • Compartiment Cultural

Primăria nu deține sisteme informatice performante care să asigure atât comunicarea inter-departamentală cât și cea cu cetățenii și cu mediul de afaceri, care să o califice ca primărie SMART, pregătită pentru nevoile curente.

Odată cu implementarea sistemelor informatice software se vor implementa și anumitecomponente hardware necesare funcționării și utilizării soluției dorite care asigură modul de operare strict pe fiecare compartiment în parte, dar care nu pot asigura managementul general al entității, gestiunea și corelarea informației inter-departamentale sau transparentizarea informației atât în interiorul instituției cât și în relația cu cetățenii și cu mediul de afaceri.

Activitatea în administația publică presupune într-o proporție mare o activitate cu documentele în format electronic sau pe hârtie. Dificultățile în a îndeplini toate obligațiile cerute de lege, în situații precum sincronizarea datelor inter-departamentale reprezintă o situație de fapt care, fără instrumentele necesare conduce spre întârzieri. Raportarea, căutarea și schimbul de informații decurg destul de dificil, iar pentru managementul instituției a primi o informație/situație în timp real sau a lua o decizie bazată peinformații bine structurate și verificate este adeseori greu de centralizat din punct de vedere al datelor.

Prin implementarea acestui proiect, UAT Garda de Sus, jud. Alba, urmărește atingerea următoarelor obiective:

– servicii personalizate pentru realizarea sistemelor informatice integrate la nivel de comunitate;
– dotarea cu echipamente hardware pentru eficiența sistemelor informatice care se vor implementa,debirocratizarea sistemului administrativ ceea ce va conduce implicit la un acces rapid la informații, la un proces de comunicare eficientizat, și nu ultimul rând la reducerea timpului de așteptare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea