Garda Apulum continuă tradiționalele evenimente de la Alba Iulia și în luna august. Spectacole la Poarta a IV-a a Cetății și tabără cu ateliere antice

Paul Voicu - Primar 2020

Evenimentele susținute de Garda Apulum continuă la Alba Iulia și în luna august. Astfel, vineri, 4 august 2017, de la ora 19.00, în fața Porții a IV-a din Cetatea Alba Carolina cele patru formații care compun Garda Apulum, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis vor susține reprezentația de reenactment antic.

Programul va continua sâmbătă, 5 august 2017 când între orele 11.00 și 17.00, pe platoul din proximitatea Porții a III-a din Cetatea Alba Carolina se va redeschide tabăra antică a Gărzii Apulum.

ELIT

Și de această dată, tabăra va cuprinde o serie de ateliere antice dintre care amintim cele de officina scriptoria, plante medicinale, jocuri romane, fierărie, pielărie, atelier de tras cu arcul, monetărie etc.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Mihail David - 2020

De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...