Rămâi conectat

Cultură Educație

Gândacii de Colorado asediază culturile de cartofi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condiţiile climatice din ultimele zile pot favoriza apariţia şi dezvoltarea gândacului de Colorado, mana şi alternaria cartofului care pot cauza pierderi importante la culturile de cartofi. Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea tratamentului II la cartof pe toate parcelele, după înflorit, evitându-se stropitul la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius.
Folosiţi unul din produsele sau din amestecurile de mai jos, după caz: 1. LIDER 70 WG = 0,125 KG/HA + RIDOMIL GOLD MZ 68 WG = 0,25% sau 2. ACTARA 25 WG = 0,06 KG/HA + BRAVO 500 SC = 0,2% sau 3. CALYPSO 400 SC = 0,08 L/HA + ANTRACOL 70 WP = 0,2% sau 4. MOSPILAN 20 SP = 0,08 KG/HA + ACROBAT MZ = 0,2%.
Persoanele juridice sau fizice care efectuează tratamente sunt obligate să anunţe consiliile locale, iar acestea trebuie să avertizeze toţi apicultorii care au stupinele situate pe o rază de 3 km faţă de locul unde se efectuează tratamentul cu produse de protecţia plantelor. Vor fi înştiinţate de asemenea şi circumscripţiile sanitar – veterinare. Îndepărtarea sau închiderea stupilor se va face în funcţie de natura pesticidului utilizat în 24 ore, 48 ore şi 72 ore. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea