Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gala Voluntariatului Alba 2012

Publicat

în

*Se aşteaptă nominalizări din partea ONG-urilor sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari

Centrul Judeţean de Voluntariat,  cu sprijinul Federaţiei „Volum”, organizează, pe data de 5 decembrie 2012,  Gala Voluntariatului din judeţul Alba. Începând cu data de 5 noiembrie 2012, timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 13 secţiuni de concurs ale Galei.

Electrica Furnizare Discount

Gala Voluntarilor 2012 este un eveniment judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat şi coordonatorilor de voluntari şi marchează Ziua Internaţională a Voluntarilor, celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie.

Evenimentul are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat şi coordonatorii de voluntari în atenţia publicului larg, pentru a ridica profilul voluntariatului în judeţul Alba şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Informaţiile necesare pentru participare şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina www.cjvalba.ro. Nominalizările se primesc exclusiv prin e-mail la adresa [email protected] până la data de 18 noiembrie 2012. După preselectarea nominalizărilor de către organizatori, juriul va alege cei 13 câştigători ai categoriilor de concurs, ce vor fi anunţaţi şi premiaţi în data de 5 decembrie 2012, ora 18.00, în cadrul Galei.

Câştigătorii celor 13 secţiuni ale Galei vor fi premiaţi după cum urmează: Premiul I va consta într-un schimb de experienţă la Centrul de Voluntariat din Bremen (Germania) pe durata a 10 zile. Premiul II îl reprezintă participarea la un curs de 3 zile pe tema „Comunicare”, ce se va desfăşura la Arieşeni, iar premiul III constă din participarea la un curs intensiv de o zi cu tema „Public speaking”, ce se va desfăşura la Ampoiţa.

Voluntarii nominalizaţi trebuie să probeze implicarea în activităţi de voluntariat din diferite domenii ale vieţii judeţului nostru, cum ar fi: servicii sociale, educaţie, cultură, protecţia mediului, dezvoltare organizaţională, artă şi turism, comunicare şi cunoaştere, media, antidiscriminare şi integrare socială, activităţi care să le înnobileze viaţa şi care să îmbunătăţească sau să uşureze viaţa semenilor, să înfrumuseţeze lumea în care trăim, să eficientizeze acţiunile organizaţiilor şi instituţiilor în care activează, să încurajeze participarea civică a tinerilor în comunităţile locale din Judeţul Alba, să formeze punţi de legătură între tinerii voluntari şi organizaţiile, fundaţiile şi instituţiile care oferă posibilitatea desfăşurării activităţii de voluntariat. Ei trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2012 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Un astfel de eveniment – Gala Voluntariatului 2012 –  încurajează implicarea tinerilor într-o mai mare măsură în activităţi de voluntariat, susţine şi promovează eforturile depuse de organizaţiile, instituţiile şi autorităţile locale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Judeţul Alba. În egală măsură, este un demers pentru ameliorarea şi recunoaşterea activităţilor de voluntariat, pentru pregătirea de resurse umane în vederea susţinerii activităţilor comunităţii, pentru creşterea respectului faţă de muncă, faţă de oameni, natură şi valorile contemporane dar şi pentru introducerea pe agenda publică a subiectului voluntariatului, în vederea obţinerii recunoaşterii valorii lui, ca parte integrantă a societăţii româneşti.

Descrierea secţiunilor şi categoriilor de concurs:

I. Secţiunea premii pentru voluntari

1. Voluntarul junior

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în proiectele derulate din toate domeniile de activitate, cu vârste cât mai fragede.

2. Voluntar senior

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în proiectele derulate din toate domeniile de activitate, cu vârste cât mai înaintate.

3. Voluntarul anului în domeniul artă şi cultură

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul artă si cultură în proiecte precum promovarea diverselor aptitudini artistice, derularea de proiecte sau campanii de conştientizare sau educare a publicului în domeniul culturii, cultivarea patrimoniului naţional, promovarea tradiţiilor, evenimente cultural-artistice, cercetare în domeniul culturii, proiecte sau programe interculturale etc.

4. Voluntarul anului în domeniul social

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul social în proiecte care au ca scop dezvoltarea sectorului social din judeţ, proiecte de incluziune socială, dezvoltare şi formare profesională, campanii de informare şi educare privind diferite probleme sociale, proiecte de promovare a antreprenoriatului social, cauze umanitare şi comunitare, lucrul direct cu diferite categorii de beneficiari etc.

5. Voluntarul anului în domeniul sport şi recreere

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul sport şi recreere în proiecte precum campanii de informare publică privind sportul şi sănătatea, competiţii sportive, promovarea talentelor sportive, proiecte educaţionale de sport şi/sau recreere etc.

6. Voluntarul anului în domeniul educaţie

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul educaţiei în proiecte de dezvoltare personală şi profesională dedicate unor categorii diferite de beneficiari, proiecte de educaţie non-formală sau informală, educaţie de excelenţă, creşterea accesului la educaţie şi şcolarizare, creşterea standardelor calitative în învăţământ, realizarea de materiale cu rol educaţional etc.

7. Voluntarul anului în domeniul sănătate

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul sănătăţii în proiecte precum campanii de conştientizare publică privind sănătatea, educaţie în domeniul sănătăţii, informare privind măsuri de prim-ajutor, tratamente paliative sau de specialitate pentru diferite tipuri de beneficiari, servicii de prevenire a anumitor boli, tratamente şi asistenţă medicală gratuite etc.

8. Voluntarul anului în domeniul activism civil şi drepturile omului

În această secţiune pot fi înscrişi voluntari cu rezultate deosebite în domeniul activism civic şi drepturile omului în proiecte precum militarea pentru drepturile omului, campanii de conştientizare publică privind drepturile omului, activism civic în diferite domenii, realizarea de materiale privind drepturile omului cu scopul promovării acestora, campanii sau proiecte de lobby sau advocacy etc.

II. Secţiunea premii pentru proiecte de voluntariat

1. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă şi cultură

În această secţiune pot fi înscrise proiecte din domeniul artă şi cultură precum promovarea diverselor aptitudini artistice, derularea de proiecte sau campanii de conştientizare sau educare a publicului în domeniul culturii, cultivarea patrimoniului naţional, promovarea tradiţiilor, evenimente cultural-artistice, cercetare în domeniul culturii, proiecte sau programe interculturale etc.

2. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social

În această secţiune pot fi înscrise proiecte din domeniul social care au ca scop dezvoltarea acestui sector din Judeţ, proiecte de incluziune socială, dezvoltare şi formare profesională, campanii de informare şi educare privind diferite probleme sociale, proiecte de promovare a antreprenoriatului social, cauze umanitare şi comunitare, proiecte dedicate direct diferitelor tipuri de beneficiari etc.

3. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul educaţie

În această secţiune pot fi înscrise proiecte din domeniul educaţiei precum dezvoltarea personală şi profesională, de educaţie formală sau non-formală, educaţie de excelenţă, creşterea accesului la educaţie şi şcolarizare, creşterea standardelor calitative în învăţământ, realizarea de materiale cu rol educaţional etc.

4. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate

În această secţiune pot fi înscrise: proiecte cu rezultate deosebite în domeniul sănătăţii precum campanii de conştientizare publică privind sănătatea, educaţie în domeniul sănătăţii, informare privind măsuri de prim-ajutor, tratamente paliative sau de specialitate pentru diferite tipuri de beneficiari, servicii de prevenire a anumitor boli, tratamente şi asistenţă medicală gratuită etc.

III. Secţiunea coordonatorul de voluntari al anului

În această secţiune pot fi înscrişi coordonatori de voluntari cu rezultate deosebite în coordonarea voluntarilor, care utilizează procese şi instrumente de coordonare a voluntarilor, care sunt motivaţi şi reuşesc să motiveze voluntarii, care evaluează şi îmbunătăţesc constant procesul de management al voluntarilor în organizaţia lor. Coordonatorii de voluntari pot fi angajaţi sau voluntari şi nu sunt coordonatorii unui proiect care implică voluntar.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare