Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Plesa: Starea de urgență s-a transformat într-un spectacol de amatorism și risipă

Publicat

în

Din nefericire, se pare că indecizia, amatorismul și risipa au devenit adevărata urgență a acestei guvernări. Asistăm în ultimele zile la o veritabilă pleiadă de decizii care par rupte din examenul de capacitate al unui polițist rural, nicidecum ale unui ministru al Internelor ori ale unui Guvern chemat să gestioneze cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat vreodată.

Asistăm la ordonanțe militare cu măsuri ambigue, care de multe ori creează mai multă confuzie decât să stabilească niște norme clare. Asistăm la un veritabil spectacol al indeciziei și, în special, la o crasă indecizie în ce privește punctele nevralgice în care măsurile pot fi cu adevărat luate.

E inexplicabil că, nici până azi, după mai multe ordonanțe militare, Guvernul nu a decis plafonarea prețurilor la aparatură medicală sau la produse sanitare. Ba mai mult, a fost creat un veritabil „El Dorado” pentru comercianții de astfel de produse. Asistăm, de săptămâni bune, la achiziții făcute în grabă, pe repede înainte, la prețuri umflate și exagerate.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul actual, prin starea de urgență, a oferit instituțiilor publice și administrațiilor locale instrumentele necesare pentru a face achiziții directe. Însă, această măsură, deși una bună, e incompletă și are efecte vizibil nocive. Practic, actualul guvern a aruncat toate instituțiile publice într-o veritabilă competiție, pe viață și pe moarte aș putea spune, pentru achiziția de aparatură, echipamente și consumabile medicale. Or, asta nu face altceva, într-o economie de piață, să ducă la creșteri imediate și exagerate ale prețurilor, dat fiind că în aceste momente cererea depășește cu mult oferta.

E inexplicabil faptul că, nici până în zi de ai, Guvernul nu a reușit să creeze un instrument, un organism care să efectueze toate achizițiile necesare instituțiilor și administrațiilor publice. Un astfel de sistem centralizat, care să controleze prețul și care să facă achiziții, în mod transparent, pentru toate instituțiile publice și administrațiile din țară, ar fi fost extrem de util în această situație de criză.

Lăsând piața să regleze prețurile, neintervenind în acest sector, ba mai mult, punând la dispoziția oricărui ordonator de credite instrumente necesare spre a face achiziții imediate, Guvernul nu a făcut altceva decât să crească, din pix, birocratic, competiția pentru achiziția acestor produse medicale. Iar asta va duce, fără doar și poate, la o risipă a banului public.

Știu că nu banii sunt prioritari acum, însă efectele acestei risipe bugetare se vor resimți, iar criza în care ne aflăm nu poate fi o scuză pentru această risipă. Nu putem să ardem, cu totul, casa în care locuim, doar pentru că în acest moment ne este frig.

Și mă întreb, în acest context, în care toate instituțiile au fost aruncate într-o competiție acerbă pentru achiziția acestor bunuri materiale, iar prețurile au explodat, cât de multe aparate de ventilație, cât de multe măști, cât de multe din toate cele necesare în această criză ar fi putut fi cumpărate dacă Guvernul ar fi acționat dur și rațional?

Persoanele care au nevoie de sprijin ne pot apela la telefon : 0738.679.877.

Gabriel Plesa , candidatul alianței USR-PLUS pentru Primăria Alba Iulia

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare