Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa, despre problema gunoaielor în Alba Iulia: „Mai există niște probleme tehnologice. Noi mergem doar pe o linie, cealaltă urmând să fie pusă în exploatare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Gabriel Pleșa, despre problema gunoaielor în Alba Iulia: „Mai există niște probleme tehnologice. Noi mergem doar pe o linie, cealaltă urmând să fie pusă în exploatare”

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a „atacat”, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, problema situației îngrijorătoare a gunoiului menajer la Alba Iulia și problemele aduse de RER Vest, operatorul centrului de management al deșeurilor de la Galda de Jos.

„Prima sesizare am primit-o joi după-masa, de la cineva care a spus că nu s-a ridicat gunoiul miercuri, ceea ce m-a surprins, s-ar fi putut să fi fost o neconcordanță, dar nu mi-am facut probleme, însă vineri au început telefoanele.

Am sunat la reprezentanții de la RER Vest, operatorul de la Galda de Jos, am sunat la Consiliul Județean, am vorbit cu administratorul public al județului, domnul Dan Popescu, am vorbit apoi cu directoarea de la Polaris și am înțeles problemele și am zis că va trebui să ne întâlnim săptămâna viitoare la o ședință, nici nu mă gândeam că va trebui să o fac luni, la prima oră, că va fi atât de grav, dar să vedem, să deblocăm situația.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mi s-a spus, eu așa am înțeles la acea oră, că sâmbătă dimineața se va prelua canttatea de deșeuri colectată vineri după-masa, în așa fel încât sâmbăta și duminica, când se colectează de la asociațiile de proprietari, că acolo e problema, în zona blocurilor, unde, sigur, deșeurile sunt mai multe, să se poată colecta și stoca 24 de ore, cum știm că ne permite legea, iar luni dimineața să meargă să golească tot ceea ce se colectează sâmbăta și duminica.

Din păcate, sâmbătă dimineața, am fost sunat la ora de începere a programului de la Galda de Jos, în legătură cu niște fotografii trimise în care poarta este închisă și nu se primește cantitatea de deșeuri.

Sigur că am rămas surprins și până am reușit să contactez telefonic factorii de răspundere și să mă lămuresc, lucrurile nu s-au mai putut îndrepta, pentru că am aflat că există o defecțiune tehnologică, ei lucrau să o rezolve, nu au comunicat, noi am rămas cu acele mașini pline care s-au întors de la Galda de Jos și nu s-a mai putut face colectarea pe tot parcursul weekend-ului.

Văzând situația, l-am rugat mult pe domnul președinte al Consiliului Județean și pe operatorul de la Galda de Jos să ne întâlnim astăzi, am și făcut această întâlnire la Consiliul Județean, la 10:30, și am lămurit mai multe lucruri.

Mai există niște probleme tehnologice. Noi mergem doar pe o linie tehnologică, cealaltă urmând să fie pusă în exploatare, de aceea momentan se merge pe o singură linie tehnologică, dar îmi spun că au mers la capacitate, adică tot gunoiul menajer, de pe raza județului, nu numai Alba Iulia, a fost procesat săptămâna trecută.

Ce s-a întâmplat? Aici, într-adevăr le dau dreptate celor de la RER Vest, faptul că din păcate acest centru de management al deșeurilor, pentru că deșeurile ar trebui să vină deșeuri preselectate și ar trebui să se facă reciclare. Din nefericire, de când au pornit, din 7 mai, nu au selectat deloc și nu au reciclat deloc, pentru că totul vine amestecat.

Această situație va mai dura în Alba Iulia și în zona 1 până vom intra pe noul contract, unde se prevede clar cele patru fracții”, a declarat primarul Gabriel Pleșa, la Radio Unirea FM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, bătut crunt și dat cu capul de pereți de cel care îi datora bani: Ce pedeapsă a primit agresorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bărbat din Alba, bătut crunt și dat cu capul de pereți de cel care îi datora bani: Ce pedeapsă a primit agresorul

Un bărbat de 38 de ani din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj la pedeapsa de 1 an închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că, în cursul lunii martie 2019, persoana vătămată, în vârstă de 67 de ani, i-a vândut inculpatului, în vârstă de 38 de ani, un porc, cu suma de 1500 de lei, preţul urmând să fie plătit până la data de 15.07.2019.

După data menţionată, persoana vătămată i-a cerut inculpatului în mod repetat banii, dar acesta a refuzat să-i achite datoria.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 21.08.2019, în jurul orelor 12,30, persoana vătămată s-a deplasat la locuinţa inculpatului, a intrat în curte pe poarta închisă, dar neasigurată, l-a strigat pe inculpat şi i-a cerut din nou banii datoraţi.

Auzind motivul pentru care a venit persoana vătămată, inculpatul s-a enervat şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, după care, l-a prins cu mâinile şi l-a dat cu capul de unul dintre pereţii casei, de mai multe ori, până când victima şi-a pierdut cunoştinţa.

În continuare, inculpatul a scos-o pe persoana vătămată afară din curte şi l-a lăsat pe jos în faţa imobilului.

Fiul victimei, însoţit de concubina sa, s-au deplasat spre locuinţa inculpatului, iar în faţa imobilului, au văzut-o pe persoana vătămată, întinsă pe jos, în stare de inconştienţă, având urme de sânge în zona feţei şi a pieptului.

La momentul respectiv, în faţa casei inculpatului era staţionat un microbuz care urma să plece în Germania, transportând persoane care plecau să lucreze în ţara menţionată. Printre aceste persoane se afla şi inculpatul, care, la scurt timp după comiterea faptei, s-a urcat în autovehicul şi a plecat.

Persoana vătămată a fost transportat la spital, unde, a rămas internat la secţia neurologie, în perioada 21.08.2019-28.08.2019.

Din certificatul medico-legal a reieşit că, în urma agresiunilor exercitate asupra sa, persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale.

Pe lângă condamnare, agresorul trebuie să-i plătească victimei și suma de 2.500 lei, cu titlu de daune materiale şi 30.000 lei, daune morale.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Salariile angajaților din România ar putea crește începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Pentru pensii încă nu există o dată stabilită, dar a explicat că și majorarea acestora este o necesitate pentru România.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

Cu privire la majorarea pensiilor, ministrul spune că nu există încă o dată stabilită.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Este o necesitate. Pensiile sunt încă foarte mici în România. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. Lupta mea teribilă pe care o voi continua atât timp cât voi avea susținerea președintelui Marcel Ciolacu și a întregului PSD, este această luptă de discutare și de renegociere a PNRR”, a mai spus ministrul Budăi, la Antena 3.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

Posesorii de mașini electrice din municipiul Alba Iulia și nu numai, se bucură începând din această zi de prezența a trei stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice.

Astăzi a fost inaugurată prima stație, mai exact cea din Piața Alessandria, din centrul municipiului Alba Iulia, peste drum de Inspectoratul Județean de Poliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stațiile au două locuri de parcare vopsite cu verde, unde autoturismele vor putea staționa pe timpul reîncărcării. De asemenea stația are două tipuri de încărcătoare rapide, pentru mașinile europene sau americane și pentru cele asiatice. Cu încărcarea rapidă timpul de așteptare este de circa 50 de minute, iar cu încărcarea lentă durata este de aproximativ 5-6 ore.

„Astăzi inaugurăm prima stație dintr-un lot de trei stații care vor fi puse în funcțiune. Nu ne vom opri aici, am depus acum două săptămâni un proiect pentru încă 15 stații, iar prin PNRR vom avea posibilitatea să accesăm bani pentru încă 30. Dacă vom reuși să avem în Alba Iulia 30-40 de stații de încărcare, cred că infrastructura este asigurată pentru viitoarele mașini electrice pe care sper că le vor cumpăra și persoanele fizice și juridice.

Curentul pentru aceste stații este plătit deocamdată din banii municipalității, deci încărcarea este gratuită. Probabil pe viitor va fi și un mod de taxare, însă mai ales că banii sunt din finanțări europene nerambursabile, ne dorim să fie un mod de încurajare pentru trecerea de la motoarele clasice la cele electrice”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Unde sunt amplasate cele 3 stații de încărcare

Stația de reîncărcare nr. 1 este amplasată pe Stradă Livezii (în apropiere Mall Alba lulia, alimentată cu energie electrică din PTZ 1 (Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 2 este amplasată în Piața Alessandria, alimentată cu energie electrică din PTZ 26. Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 3 este amplasată pe Bulevardul Revoluției 1989 (lângă parcul Bisericii, de pe Stradă Vasile Goldiș în intersecție cu Bulevardul Revoluției 1989) alimentată cu energie electrică din PTZ 78.Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea