Rămâi conectat

Actualitate

Furnizorii de servicii medicale care greșesc vor primi sancțiuni; riscă și suspendarea contractului – de la 1 aprilie 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de la 1 aprilie vor fi aplicate sancțiuni furnizorilor de servicii medicale care greșesc, acestea mergând până la suspendarea contractului pe o perioadă de timp, potrivit președintelui CNAS, Vasile Ciurchea.

Vasile Ciurchea„De la 1 aprilie, când un furnizor de servicii medicale greșește i se va întrerupe pe o perioadă contractul cu casa de asigurări. Nu cred că cineva își permite să greșească știind că i se va întrerupe contractul. Dacă un spital greșește cu ceva, nu poți să închizi spitalul pentru că ar însemna să lași pe dinafară și pacienți și personal. O primă sancțiune este aplicarea unei amenzi de 1% din valoarea totală a contractului. Dacă greșește continuu, luăm măsuri și putem ajunge chiar și până acolo”, a afirmat joi, președintele CNAS.

El a precizat că pacienții pot beneficia de la 1 aprilie de radioterapie fără nicio coplată la furnizorii de servicii medicale din sistem public sau privat.

„Pacientul care are nevoie de la 1 aprilie va beneficia de servicii de radioterapie oriunde, public, privat, nimeni nu poate să îi ceară o coplată și nimeni nu poate să îl refuze”, a precizat Ciurchea.

Vasile Ciurchea a subliniat că pacienții nu vor mai plăti pentru RMN de la 1 aprilie dacă au bilet de trimitere.

„(…) Serviciile sunt decontate de casă și el nu trebuie să plătească, dacă are bilet de trimitere nu există o coplată. Există coplată mică de 5 până la 10 lei la serviciile de recuperare medicale, este singurul domeniu unde există coplată”, a spus medicul.

El a afirmat că medicii de familie au rămas cu limita minimă de 800 de pacienți. „La medicul de familie a rămas limita de 800 de pacienți. Ceea ce și-au dorit, au obținut”, a mai adăugat Vasile Ciurchea.

În ceea ce privește contractele cost-volum, el a afirmat că CNAS a început deja discuțiile cu deținătorii de autorizații de punere pe piață pentru molecule, în special pentru hepatită.

„Este vorba de interferon free. Sperăm să putem trata pentru început toți pacienții care sunt cu ciroză, toți cu hepatită C. Începem cu cazurile care nu au o rezolvare terapeutică în acest moment. Dacă contractele cost-volum se vor semna într-o lună, atunci într-o lună. Terenul este pregătit, legislație, totul”, a mai arătat medicul.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea