Rămâi conectat

Actualitate

FUNDAŢIA PAEM ALBA a finalizat cu succes un proiect pentru valorificarea potenţialului de ocupare a forţei de muncă din spaţiul rural al judeţului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 

Proiectul Ocupare activă şi sustenabilă în mediul rural a avut ca obiectiv general dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului de ocupare aferent forţei de muncă din spaţiul rural al judeţului prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă.

De-a lungul celor 2 ani de implementare ai proiectului s-au realizat următoarele activităţi:

7 cursuri de calificare în meseriile: Preparator produse din carne și pește, Instalator instalații de încălzire centrală, Zidar- pietrar- tencuitor, Administrator pensiune turistică, Dulgher- tâmplar- parchetar, Constructor drumuri și poduri, Sudor și unul de Inițiere în utilizarea calculatorului.

Servicii de informare si consiliere cu privire la cerințele de pe piața muncii sau de îndrumare cu privire la începerea unei afaceri.

4 burse ale locurilor de muncă.

20 de caravane de informare si consiliere în mediul rural.

4 dezbateri publice privind evoluţia şi dinamica pieţei muncii şi de formare profesională din judeţ.

1 pagină web privind formarea profesională şi ocuparea în mediul rural – www.ocupareactiva.ro.

2 studii privind identificarea şi evaluarea nevoilor specifice ale diferitelor grupuri ţintă din zonele rurale ale judeţului în vederea integrării/reintegrării pe piaţa muncii.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 350 persoane din zonele rurale ale judeţului Alba, din care:

  • 70 angajaţi;
  • 50 manageri;
  • 30 persoane în căutarea unui loc de muncă;
  • 20 persoane inactive;
  • 80 persoane ocupate în agricultura de subzistenţă;
  • 50 şomeri;
  • 20 şomeri de lungă durată;
  • 30 şomeri tineri.

Indicatorii stabiliţi în cadrul proiectului au fost îndepliniţi în totalitate, numărul beneficiarilor la final fiind chiar mai mare decât cel prevăzut.

Proiectul a fost derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi Guvernului României prin Programul Operațional Sectorial Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă, fiind implementat în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918 Alba Iulia” şi “Colegiul Tehnic Dorin Pavel”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea