Rămâi conectat

Actualitate

Fumatul în mașină și în anumite locuri publice ar putea fi INTERZIS: Amenzi pentru cei care aruncă pe jos mucuri de ţigară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fumatul în mașină și în anumite locuri publice ar putea fi INTERZIS. Ar putea să apară amenzi pentru cei care aruncă pe jos mucuri de ţigară.

Fumatul în maşină, în prezenţa copiilor, ar putea fi interzis. Este vorba despre un proiect de lege dezbătut în Senat şi care vine şi cu alte propuneri împotriva fumatului.

Modificarea legii aduce şi amenzi noi. Totul, după modelul ţărilor europene unde fumatul în spaţiile publice este asupru sancţionat.

Modificare legislativă presupune mai multe schimbări în ceea ce priveşte fumatul în spaţiile publice şi nu numai. Cea mai importantă dintre ele este interzicerea fumatului în autoturisme, în cazul în care în maşini se află şi copii. Mai mult decât atât, ar putea fi interzis fumatul în parcuri, în apropierea spitalelor şi a unităţilor sanitare, dar şi a şcolilor sau în apropierea staţiilor mijoacelor de transport în comun.

Mai mult decât atât, ar putea apărea şi amenzi în cazul în care românii aruncă pe jos mucuri de ţigară. Senatorii care au venit cu această propunere legislativă spun că au adus ca exemplu ţările din Europa, unde deja sunt aceste interdicţii. Vorbim despre Franţa, Marea Britanie, Italia, unde fumatul, de exemplu, în maşini, dacă sunt şi copii în interior, este interzis de mai mulţi ani.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de iarnă 2023-2024: Elevii se vor bucura de două săptămâni libere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de iarnă 2023-2024: Elevii se vor bucura de două săptămâni libere Când începe vacanța de iarnă 2023-2024: Elevii se vor bucura de două săptămâni libere Elevii s-au întors la școală luni, 4 decembrie, pentru ultimele trei săptămâni de cursuri din modulul 2, potrivit calendarului anului școlar, după zilele libere de joi, de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare