Frații Codrea se duelează în Arad: Marian a acceptat oferta de la Crișul Chișineu Criș | „Vreau să joc meci de meci”, afirmă atacantul curtat și de ASU Poli Timișoara

Curtați insistent în această vară, frații Codrea se vor duela în județul Arad, asta după ce ediția trecută au fost oponenți câteva minute în finalul partidei FC Avrig – FC Unirea Alba Iulia, scor 0-1. Astfel după ce Mario (17 ani), fostul fundaș al Unirii Alba Iulia, a acceptat propunerea venită de la Național Sebiș, a fost rândul lui Marian, fratele mai mare (19 ani), să parafeze un contract cu Crișul Chișineu Criș, o altă divizionară terță arădeană, înțelegere valabilă pentru două sezoane.

Asta după ce Marian Codrea, golgheterul formației FC Avrig campionatul precedent, cu 12 reușite, a început pregătirea cu divizionara secundă ASU Poli Timișoara, până la urmă masivul atacant originar din Cugir a dat curs ofertei venite de la Crișul. Testat timp de o săptămână de antrenorul Cosmin Petruescu, Codrea a și înscris un gol pentru bănățeni, în amicalul câștigat cu 9-1 cu FC Bazoșu Vechi, dar în cele din urmă a semnat cu gruparea din Arad. “Mi-am dorit să joc în Liga a 2-a, eșalonul secund fiind o oportunitate pe care niciun tânăr fotbalist nu o poate trece cu vederea. Domnul Petruescu este un om deosebit, însă pe măsură ce se intensificau discuțiile despre revenirea lui Drăghici la Poli, m-am gândit că poate voi juca mai puțin. Mi-am dorit foarte mult să evoluez meci de meci și am rămas cu «alb-violeții» să reluăm discuțiile în viitorul apropiat, rămânând conectați cu Poli, echipă care mă dorea”, a declarat Marian Codrea.

ELIT

“OK”-ul dat ocupantei poziției a 7-a în clasamentul Seriei a 4-a din Liga a 3-a în stagiunea precedentă are la bază discuțiile purtate cu antrenorul Adrian Abrudean și managerul Daniel Cherecheși. “La Chișineu Criș condițiile sunt excelente, m-au dorit chiar după meciul retur direct, au fost perseverenți, insistenți și după ce au apărut alte oferte de la alte cluburi. Au vrut să-l ia și pe Mario, era cât pe ce să fim coechipieri. Noua mea echipă este deschisă și îmi permite să plec mai sus, dacă apar alte oferte. Au fost propuneri generoase și de la celelalte cluburi din Liga a 3-a, dar până la urmă am acceptat Crișul”, a mai spus Marian Codrea. Fotbalistul ce va împlini 20 de ani în 19 august a început fotbalul în orașul natal, sub îndrumarea lui Alexandru Kilin, fiind produs 100 la sută al Cugirului. În urmă cu două campionate, sub comanda lui Călin Moldovan a avut un sezon excelent la Metalurgistul Cugir, juniorul fiind al doilea marcator al “roș-albaștrilor” (cu 7 reușite), după Andrei Făgărășanu – golgheterul Seriei a 5-a și al treilea marcator al eșalonului terț, cu 22 de goluri.

Foto: www.sportarad.ro

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...