Francesca Alupei și Ștefania Cheluță (Volei Alba Blaj), în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Under 18!

Francesca Alupei și Ștefania Cheluță, jucătoare transferate în această vară de Volei Alba Blaj, campioana României, fac parte din efectivul naționalei României de volei feminin sub 18 ani care a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial din Egipt, “tricolorele” calificându-se între primele opt echipe ale lumii!

România va juca, pentru calificarea în semifinale, cu puternica reprezentativă a Chinei, joi, 12 septembrie, de la ora 13.30, în sferturile de finală.

ELIT

Junioarele noastre s-au calificat între primele opt echipe ale lumii, după ce au învins categoric, în faza optimilor de finală, Turcia, cu 3-0 (25-18, 25-16, 25-20). La acest succes extraordinar a contribuit din plin Francesca Alupei, cu o prestație remarcabilă, jucătoarea în vârstă de numai 16 ani punctând de 11 ori în partida împotriva Turciei. Ștefania Cheluță (15 ani), cealaltă reprezentantă a formației din “Mica Romă” la Campionatele Mondiale de la Cairo (Egipt), nu a evoluat în această întâlnire, în care antrenorul Marius Macarie (fost și el la Volei Alba Blaj) nu a făcut modificări.

Echipa tricoloră a început competiţia în Grupa C, alături de Rusia, Argentina, Thailanda şi Belarus. Cu două victorii (3-0 cu Argentina, 3-1 cu Belarus) şi două înfrângeri (1-3 cu Thailanda şi 2-3 cu Rusia), România a încheiat grupa pe locul 2, după Rusia. Calificată în optimile de finală, România a întâlnit marţi o forţă europeană, Turcia, pe care a învins-o însă fără drept de apel, Alexia Căruţaşu – 13 p şi Francesca Alupei – 11 p realizând cele mai multe puncte pentru România. Actuala generație a câștigat medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, în acest an.

Acest succes survine la puțin timp după câștigarea Campionatului European la senioare de către Serbia, în distribuția campioanei continentale aflându-se Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović – trei dintre cele șapte reprezentante ale Volei Alba Blaj la Campionatul European de Volei din acest an.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...