Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO/VIDEO Spectacol caritabil cu Ştefan Stan. Vezi cine sunt câştigătorii licitaţiei cu scop caritabil organizat de Organizaţia Femeilor Liberale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Joi seara, începând cu ora 18.30 la Sala de Bal din incinta Mall Alba a avut loc o gală caritabilă dedicată lui Lucian Albu, un copil de 14 ani, din Pianu de Jos, pe care o boală genetică rară l-a ţintuit în scaunul cu rotile.

Acţiunea de strângere de bani, cu participarea extraordinară a lui Ştefan Stan – “vocea României” a fost organizată de Organizaţia Femeilor Liberale din Alba. Au participat aproximativ 300 de binefăcători, care au plătit pentru o invitaţie suma de 100 de lei. Dintre aceştia, majoritatea sunt membri sau apropiaţi ai PNL Alba, PSD Alba, dar şi persoane neafiliate politic, oameni de afaceri, medici sau bikeri – membrii ai unei asociaţii de motociclişti care au vrut să îl ajute pe Lucian.

Au fost scoase la licitaţie mai multe tablouri realizate de artiştii Monica Dumitrescu, Diana Mureşan şi Daniela Ortelecan, o icoană pictată, donată de reprezentanţii societăţii Elisa Med din Alba Iulia şi un poster cu autograful lui Ştefan Stan.

Tablourile s-au vândut la licitaţie cu preţuri cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Cel mai mult pentru un singur tablou, respectiv suma de 1.000 de lei a fost plătită de Laura Atanasiu. Icoana care s-a vândut cu 2.000 de lei a fost achiziţionat de doamnele care formează biroul permanent al Organizaţiei Femeilor Liberale, în frunte cu Anda Udrea, preşedinta acestei organizaţii şi gazda evenimentului. Şi în cazul posterului cu vocea României, Ştefan, licitaţia s-a oprit la 1.000 de lei.

Alături de Lucian Albu, la spectacolul de caritate s-a aflat şi familia băiatului, care cu multă dragoste şi dedicaţie îl îngrijesc şi îl susţin în lupta cu boala zi de zi. Distrofia musculară, afecţiunea cu care Lucian a fost diagnosticat când avea doar 6 ani este o boală incurabilă şi afectează unul din 3500 de băieţi.

Pe câştigătorii licitaţiei cu scop caritabil care au scos în total suma de 7.850 de lei îi puteţi vedea în primele imagini de mai jos. Eu i-am recunoscut pe:\Florin Roman, Laura Atanasiu, Cornel Berindei, Ioan Lazăr, Marcel Florea, O.F.L., Asociaţia Apulum Bikers şi urmează să actualizez această listă şi cu numele celorlalţi binefăcători ai lui Lucian Albu.

Lucian va primi şi un elevator special, care îi va schimba lui şi familiei sale viaţa, deoarece acum el este purtat mereu pe braţe pentru a putea fi deplasat, îmbrâcat, etc. Din partea sponsorilor şi în urma galei caritabile s-au strâns pentru Lucian peste 39.000 de lei. Medicul Ionuţ Moldovan se va ocupa în continuare pentru ca băieţelul din Pianu de Jos să aibă un tratament de întreţinere adecvat, care să îi crească lui, şi familiei sale calitatea vieţii, atât de încercată în ultimii ani.

Câştigătorii reali ai acestei gale sunt în primul rând Lucian Albu şi familia sa care va putea să îi asigure cu banii primiţi în urma acestui eveniment o mai bună calitate a vieţii, sunt toţi cei prezenţi în  sală, care cu puţin efort,  au acum satisfacţia unei fapte bune şi plăcerea de a-l fi auzit cântând pe Ştefan Stan, şi nu în ultimul rând, câştigătoare este societatea locală, care, indiferent de motivele care îi mână pe oameni să creeze şi să participe la acest gen de evenimente, a generat un moment, un rezultat final fără îndoială pozitiv.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea