Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Marșul Poștașilor din Alba, în Cetatea Alba Carolina, a 39-a ediţie. Premii pentru câştigători dar şi pentru cel mai vârstnic şi cel mai tehnic poştaş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproximativ 40 de poştaşi din județul Alba au participat sâmbătă, în Cetatea Alba Carolina, la competiţia Marşul Poştaşilor, întrecere de tradiţie care a ajuns în acest an la cea de-a 39-a ediţie. Competiţia este una benefică, îmbinând sportul cu socializarea, oferindu-le în acelaşi timp poştaşilor, ocazia de a se reuni într-un cadrul plăcut.

Marşul este o întrecere cu tradiţie, la care tineri sau trecuți de vârsta a doua, atât bărbați cât și femei, au mărșăluit pentru a-și demonstra pregătirea fizică dobândită în teren zi de zi. Poştaşii au avut de parcurs o distanţă de 5 km  bărbaţii şi 3 km, femeile. Au fost oferite și premii în bani şi obiecte pentru locurile 1, 2 şi 3, iar Ziarul Unirea a oferit două premii în bani.

Au fost de asemenea acordate premii pentru cel mai vârstnic şi cel mai tehnic poştaş – femei şi bărbaţi.

Dacă în activitatea lor parcurg zilnic kilometri întregi, cu geanta plină de corespondență, la Marșul Poștașilor nu s-au luptat cu greutățile de pe umeri, ci cu căldura de afară. Cu toate acestea, poștașii nu s-au lăsat și au dat tot până la ultimul act de corespondență – ultima picătură de energie pentru a călca linia de sosire.

Marșul poștașilor se organizează în fiecare an și are trei faze: județeană, națională și balcanică.

[nggallery id=4271]

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea