FOTO/VIDEO: Demonstrație culinară în încheierea Festivalului Roman Apulum. Preparat la ceaun după rețeta faimosului bucătar Apicius

Festivalul Roman Apulum s-a încheiat luni, în Cetatea Alba Carolina cu o demonstrație culinară de excepție. Apicius, întruchipat de Cosmin Toma, a pregătit în încheierea festivalului de anul acesta, un preparat la ceaun, după una dintre multele rețete rămase de la cel mai faimos bucătar al Antichității.

Ingredientele folosite la pregătirea delicioasei rețete au fost pulpă de porc, piept de porc, ceapă verde, ceapă albă, praz, ciuperci și obligatoriu smochine, caise și miere. Nu trebuie uitat vinul roșu, care era foarte important, totul asezonat cu sare și piper.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Eu 2 mai 2017 at 1:14

Sunt convins in antichitate se manca doar.cu smochine si caise…. hai sa fim seriosi….

Sergiu 2 mai 2017 at 21:30

Se manca cu smochine si caise. Appicius scria retete pentru patricieni, deci pentru oamenii bogati ai Romei care isi puteau permite astfel de mancaruri. Se gatea chiar si cu trufe. Ai fi vazut asta daca ai fi citit De re coquinaria. NU mai critica inainte sa citesti despre ce este vorba. Este multa munca in spatele a ceea ce fac oamenii aceia acolo si nu cred ca merita critici gratuite si neargumentate.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...