Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Control coordonat de Prefectura Alba, în Piața Cetate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipe de la Garda Financiară, Direcția Sanitar Veterinară și Protecția Consumatorului Alba au efectuat în această dimineață un control, coordonat de prefectul Gheorghe Feneșer, la Hala ”Oancea” din Piața Cetate, utilizată pentru vânzarea produselor agricole. Verificările au fost făcute în urma unor sesizări în care se reclama vânzarea de fructe și legume, fără autorizație, într-un spațiu amenajat ca parcare.

La sosirea inspectorilor zona era aproape goală, concluzia fiind că piețarii au aflat cumva ce li se pregătește și s-au retras ”strategic”, unii chiar lăsând în urmă marfa nepăzită.

Am avut sesizări de la unii comercianți care reclamau faptul că ei plătesc taxe și impozite iar în fața acestor depozite vin persoane private, cu acceptul cuiva și efectuează așa-zis comerț stradal, în locuri neautorizate și fără documente legale. Vom verifica astăzi în prezența Gărzii Financiare, a Poliției Economice, DSV-ului și vedem care este realitatea. După cum vedeți se pare că foarte mulți dintre ei au dispărut iar marfa a rămas fără stăpân. Mașinile sunt supraîncărcate cu marfă iar șoferii au dispărut și ei”, a explicat prefectul Gheorghe Feneșer.

Comercianții surprinși în parcare au declarat că în Hala Oancea nu au condiții de depozitare a produselor deoarece este foarte cald iar marfa se strică. Din primele verificări a rezultat că aceștia au autorizații, însă pentru a desfășura comerț în interiorul halei unde, de altfel au la dispoziție mese gratuite.

Sosit și el la fața locului, omul de afaceri albaiulian Nicolae Oancea, proprietarul halei, s-a declarat nemulțumit de faptul că nu a fost anunțat că va fi efectuat un control. Acesta a spus că nu-i poate opri pe oameni să vândă afară, în fața halei, cu toate că el le pune la dispoziție condiții dintre cele mai bune. În opinia sa cumpărătorii nu intră în hală deoarece cred că marfa este prea scumpă.

În urma controlului au fost constatate mai multe nereguli, începând cu expirarea unei autorizații la Piața Oacea. Proprietarul pieței trebuia să ceară în termen destul de scurt o reautorizare, ceea ce nu s-a întâmplat. (…) Mai mulți agenți economici vindeau marfă direct din parcare. Au fost sancționate 11 persoane cu amenzi între 600 și 1.200 de lei”, a precizat, la finalul controlului, prefectul Gheorghe Feneșer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea