Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO/VIDEO: contrabandiști cu ţigări din Oradea și Alba Iulia, 12 percheziţii simultane organizate de poliţiştii IPJ Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

12 percheziţii simultane organizate de poliţiştii IPJ Alba la contrabandiști cu ţigări din Oradea și Alba Iulia

În cursul zilei de azi, 30 august, începând cu ora 0600, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 12 percheziţii domiciliare  (1 în Alba Iulia şi 11 în municipiul Oradea) la locuinţele a 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

Din anchetă a rezultat că în perioada aprilie – august 2012, un număr de 11 persoane, domiciliate în judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal referitor la comerţul ilegal cu ţigări, înregistrat la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de 11 suspecţi, unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kg de tutun şi  24 kg de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, despre care există suspiciunea că provin din acte de comerţ ilicite.

Pe parcursul anchetei, începută în luna aprilie 2012, a fost confiscată în total, cantitatea de 57.800 ţigarete provenite din contrabandă.

Dintre cei 11 învinuiţi, 10, toți din Oradea, au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul nefiind identificaţi până în prezent.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanei din Alba Iulia, care nu a fost găsită până în prezent precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 11 învinuiţi.

Se pare că albaiulianul la care a fost efectuată percheziția în această dimineață, cel care i-a condus pe polițiști la contrabandiștii din Oradea, a plecat luni după un transport de țigări în orașul de la granița cu Ungaria și nu s-a mai întors acasă.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea