Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO:Trei cursanţi ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, premiaţi la Festivalul Naţional „Pro Piano România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei cursanţi ai Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” – Alba au fost premiaţi recent la Festivalul Naţional „Pro Piano România” de la Sibiu.

Elevii sunt cursanţi ai Clasei de Pian, coordonată de profesorul Oana Cîrstea şi au dus în Alba premiul I, premiul III şi o menţiune, după cum urmează:

– Felix Constantinescu a obţinut premiul I, interpretând piesele: ,,Menuet în Sol Major” de J.S. Bach şi ,,Rondo alla Turca” de W.A. Mozart.

– Alexandru Suciu a obţinut premiul III cu piesele ,,Dans american” de J. Antiga şi ,,Studiul nr.4” de C. Czerny.

– Tudor Timar a obţinut o menţiune, interpretând în concurs piesele ,,Shape of you” Ed Sheeran şi ,,Marş imperial”.

„Rezultatele obţinute de cei trei cursanţi ai Clasei de Pian sunt remarcabile şi ne bucură. Sunt încununarea multor ore de studiu pe care cei trei cursanţi le-au alocat pianului. Îi felicităm pentru aceste rezultate şi pentru prestaţia de excepţie pe care au avut-o în cadrul acestui festival naţional”, a spus prof. Oana Cîrstea, coordonatorul clasei de Pian – Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

***

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează ca Serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de prof. Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o pepinieră de specialişti pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim: Canto – muzică uşoară, Muzică vocală tradiţională, Pictură, Design ambiental, Design vestimentar, Instrumente de suflet, Pian, Chitară, Artă fotografică şi video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Ţesături tradiţionale, Muzică religioasă sau Pictură religioasă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri Marți, 23.04.2024, 2 reprezentanți ai Serviciului Educație al Penitenciarului Aiud, inspector principal de poliție penitenciară Ioana BUCUR și subcomisar de poliție penitenciară Iosif Attila KÖBLE, au fost prezenți în calitate de parteneri al Poliției Orașului Teiuș și al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea