Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO|Rezultatele proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea“, prezentate la Alba Iulia: Servicii gratuite pentru 600 de persoane din două Regiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

sansa mea in tara mea03În perioada 1 aprilie 2014 – 30 septembrie 2015, Xerom Service SRL Alba Iulia a derulat, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia, proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“.

Serviciile furnizate gratuit prin proiect și rezultatele atinse au fost prezentate în cadrul Conferinței finale, organizată marți, 29 septembrie 2015, în sala de Conferințe a Hotelului „Parc“ din Alba Iulia, județul Alba, regiunea Centru.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai instituțiilor publice locale și regionale, ai firmelor și ONG-urilor, experți ai beneficiarului și partenerilor din proiect, reprezentanți ai mass media, 135 de persoane, în total.

Servicii gratuite pentru 600 de persoane din două Regiuni

sansa mea in tara mea07Grupul țintă al proiectului a fost format din persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri-cei mai mulți de lungă durată– și persoane inactive din cele doua regiuni, în total 600 de persoane, din regiunile Centru (județele Alba și Sibiu) și Nord-Vest (județele Maramureș și Satu Mare).

Un număr de 600 de persoane au primit de la experții proiectului informații despre piața muncii din cele două Regiuni si oportunitățile existente și, în funcție de nevoile particulare identificate prin instrumentele specifice, au fost sprijinite în planificarea carierei și a formării profesionale continue. Din numărul total, 560 au fost selectate pentru programele de formare profesională continuă: „Competențe informatice-TIC“; „Comunicare în Limba Engleză“, „Agent vânzări“, „Cofetar“, „Competențe antreprenoriale“. Din cei 560 de absolvenți, 300 au participat la ședințe de mediere, în cadrul cărora au fost ajutați să-și aleagă traseul profesional, au fost instruiți cu privire la tehnicile de prezentare și abordare a unui potențial angajator și au fost îndrumați spre locuri de muncă vacante. Un număr de 150 de persoane au participat la ședințe de consiliere antreprenorială, în cadrul cărora au primit informații cu privire la etapele care trebuie parcurse pentru înființarea unei forme juridice de desfășurare a unei activități comerciale..

Tot prin proiect a fost înființat și Centrul de informare și promovare a măsurilor active de ocupare, pe strada Morii, nr. 7A, Alba Iulia, județul Alba.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” a avut ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii din cele două regiuni. A avut un buget total de 5.632.100 lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”. (A.M.)

[nggallery id=1050]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea