Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO:Festivalul „Unitate şi Prietenie”, la Alba Iulia. Peste 450 de cercetaşi din toată ţara au sărbătorit Ziua Naţională în oraşul Marii Uniri. Vezi ce activităţi au desfăşurat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unitate si prietenie la alba iulia02Peste 450 de cercetaşi din întreaga ţară, care vin an de an pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României la Alba Iulia, au participat, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Festivalul Naţional Unitate şi Prietenie, organizat de Centrul Local Axente Sever Alba Iulia.

 În cadrul festivalului, ajuns în acest an la cea de-a XVII-a ediţie, aceştia au desfăşurat diverse acţiuni, peste 30 de ateliere de dansuri ceramică, diversitate şi incluziune şi altele, au petrecut câteva ore cu copii din două centre din Alba Iulia, au schimbat cărţi întrei ei. Unul dintre momentele spectaculoase organizate de cercetaşi a fost „Alba Iulia 300”, un eveniment în cadrul căruia, prin 300 de gulguţe tricolore aprinse, au marcat 300 de ani de la începerea construcţiei Cetăţii Alba Carolina.

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, Cercetaşii din Centrul Local Axente Sever Alba Iulia au organizat Festivalul Naţional Unitate şi Prietenie.

Cercetaşii prezenţi au avut ocazia să participe la un program diversificat care a inclus aproape 30 de ateliere precum Jonglerie, Dans tradiţional românesc, Prim-ajutor, Autoapărare, Ceramică, Artizanat, Boardgames, Diversitate şi incluziune, Foto, Animaţie, dar au participat şi la un joc complex prin oraş, unde au descoperit Cetatea din Alba Iulia atât din punct de vedere istoric cât şi elementele de noutate din oraş.

 Totodată, cercetaţii s-au implicat şi într-un proiect social, în cadrul căruia au petrecut câteva ore alături de copiii din Centrul ”Rita Gărgăriţa” şi Aşezământul ”Sfântul Vasile” unde s-au jucat, au cântat şi au trimis scrisori lui Moş Crăciun.

În cadrul Târgului Centrelor Locale, unde fiecare grup de cercetaşi din ţară şi-a prezentat istoria şi activităţile din ultimii ani, a avut loc şi un schimb de cărţi pe nevăzute, unde s-au schimbat peste 100 de cărţi între cercetaşi. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Cărţile pe Faţă.

 Duminică seara, a avut loc un moment imagine în care cercetaşii din Alba Iulia au marcat împlinirea a 300 de ani de la începerea construcţiei Cetăţii Alba Carolina, aceştia aprinzând ”gulguţe” (cutiuţe din hârtie) tricolore poziţionate în forma numărului 300.

 Festivalul Naţional „Unitate şi Prietenie” a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Instituţia Prefectului Alba, Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Vertical Printing & Graphic, Mormota.ro, Elmio Prest. SRL, Alba Music, One Way Out Alba Iulia, Cora Trade Center, Lin&Ema şi Supremia.

[nggallery id=2737]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea