Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| „Ziua Serviciilor de urgență” – O zi mai mult decât captivantă pentru adolescenții Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| „Ziua Serviciilor de urgență” – O zi mai mult decât captivantă pentru adolescenții Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia

Astăzi, elevii ciclului gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia au avut ocazia de a afla o multitudine de informații importante, adaptate vârstei și intereselor lor, precum și ocazia de a observa îndeaproape autospecialele prezente, alături de câteva dintre echipamentele din dotare.

Astăzi, 12 octombrie 2022, Proiectul Comunitar Ready Steady Go mulțumește efectivelor alocate din cadrul:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

● Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al Județului Alba,
● Inspectoratului de Poliție Județean Alba Iulia, respectiv Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale,
● Serviciului de Ambulanță Județean Alba Iulia,
● Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Poliției Locale,
pentru a oferi oportunitatea elevilor ciclului gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia de a afla o multitudine de informații importante, adaptate vârstei și intereselor lor, precum și ocazia de a observa îndeaproape autospecialele prezente, alături de câteva dintre echipamentele din dotare.

Campania de informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” are o multitudine de obiective importante, dintre care amintim: creșterea gradului de responsabilitate civică în rândul tinerilor, explorarea sănătății și siguranței adolescenților atât în școli, cât și în alte medii de socializare, identificarea potențialelor pericole din viața de zi cu zi, cum ar fi: riscurile de incendiu, riscurile deplasării pedestriale și/sau fără cunoașterea regulilor minime de circulație, riscurile de accidentare, riscurile de îmbolnăvire, dar și cum să gestioneze aceste riscuri și să sesizeze accidentele, incidentele și urgențele, dacă s-ar regăsi într-o asemenea situație pe viitor, clădind în același timp relații de înțelegere mai bune dintre tineri și toate efectivele prezente în cadrul acestei campanii de informare.

Pentru ca elevii ciclului gimnazial să își îmbogățească cunoștințele despre pericolele la care pot fi expuși, într-un mod care le captivează atenția și le ridică nivelul de interes, efectivele din cadrul instituțiilor participante au prezentat cu mult profesionalism și devotament folosirea unor echipamente din dotare, cum ar fi: vestele antiglonț, scuturile de protecție, uniformele ignifuge și diferitele furtune de refulare, pulsoximetrul și targa pe roți, fiind doar câteva dintre atracțiile principale.

Pornind discuții libere cu tinerii, prin împărtășirea cunoștințelor, beneficiarii au avut oportunitatea de a afla mai multe informații cu privire la rolul și responsabilitățile pe care le au în comunitate, astfel implicându-se activ înțelegând că nu este vorba doar de combaterea directă a situațiilor de risc care pot apărea, dar prevenirea fiind una dintre cele mai bune metode de a rămâne în siguranță.

Mai mult decât atât, pe lângă faptul că au discutat despre diverse modalități și tehnici de prevenire, tinerii adolescenți au avut parte de o demonstrație a folosirii furtunurilor de refulare și diferitelor presiuni de apă, precum și de oportunitatea de a testa ei înșiși, greutatea unor echipamente din dotarea serviciilor de urgență.

Astăzi a reprezentat o oportunitate extraordinară pentru aproximativ 450 de elevi ai ciclului gimnazial de a fi informați adecvat cu privire la siguranța lor în comunitate, într-o manieră practică și interactivă.

Înainte ca autospecialele să părăsească incinta școlii, tinerii au dorit să își arate aprecierea față de toate eforturile depuse pentru ei, momente în care au aplaudat continuu toți reprezentanții instituțiilor participante, spunând, toți deodată: „Mulțumim!”.

Această experiență minunată a fost desfășurată pentru tinerii adolescenți cu primirea călduroasă a direcțiunii și a cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia.

Proiectul Comunitar Ready Steady Go transmite pe această cale, mulțumiri deosebite pentru eforturile depuse și pentru interacțiunile pozitive:

● Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al Județului Alba,
● Inspectoratului de Poliție Județean Alba Iulia, respectiv Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale,
● Serviciului de Ambulanță Județean Alba Iulia,
● Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea