Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Sănătății, la Aiud. Seminar pe probleme de diabet și nutriție cu medici specialiști, organizat de primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 7 aprilie 2016, în sala Ion I.C Brătianu, în prezența primarului municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan si a viceprimarului, Liviu Octavian Rusu, administrația aiudeană a organizat cea de-a doua ediție a evenimentului ”Ziua Sănătății”, eveniment cuprins în calendarul principalelor evenimente pe anul 2016 și care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 261 din 17 decembrie 2015.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca tema generală a  Zilei Mondiale a Sănătății să fie ”Diabetul zaharat”, având ca slogan ”Acționează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”.

Și în acest an administrația aiudeană a respectat tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății, organizând un seminar la care au fost invitate două cadre medicale specializate pe probleme de diabet și nutriție, care au dorit să conștientizeze cetățenii municipiului Aiud prezenți în sala Ion I.C. Brătianu, despre incidența mare a diabetului, complicațiile acestei boli și totodată să-i conștientizeze pe cei prezenți asupra rolului fiecăruia în promovarea și păstrarea propriei sănătăți.

Astfel, la acest seminar, au fost prezente doamnele Chiorean Daniela, medic primar endocrinolog – diabetolog și Popa Anamaria, medic generalist de familie, specializată pe nutriție.

Totodată, au fost prezenți asistenți medicali ai Serviciului Public de Asistență Socială, care, la finele seminarului, au măsurat nivelul glicemiei și tensiunea arterială, membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Aiud, prezenți într-un număr mare la această dezbatere.

”Considerăm  că seminarul din acest an constituie un real folos atât pentru cei care suferă de diabet, cât și pentru cei care doresc să se informeze cu privire la riscurile acestei boli grave, boală care din păcate a devenit atât de răspândită în rândul populației României cu vârsta cuprinsă între 20 și 79 de ani”, a ținut să precizeze primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, în cuvântul de deschidere. (C.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea